Od Itana Dervišija u Bečeju očekuje da potvrdi kvalitet
Od Itana Dervišija u Bečeju očekuje da potvrdi kvalitet

Desetica došla, isto toliko otišlo

Srpskoligaš sa Tise, brojčano gledano, u aktuelnom prelaznom toku je na svome. Desetorica su otišla, isto toliko je došlo. Sedmorica novih i trojica je povratnika. Ali, uvek ima neko ali… Pitanje je kvaliteta onih koji su otišli i pridošlih. Za one koji su napustili obalu Tise zna se da su iskusniji, neki bili i nosioci igre, a novajlije tek treba da pokažu koliko vrede.

-U ovom trenutku imamo 24 fudbalera u pogonu, od kojih su dvojica golmani. To je sasvim dovoljno za rad na treninzima i sezonu koja predstoji. Ekipa je nešto podmlađena u odnosu na prolećnu polusezonu, a znatno je mlađa u poređenju sa jesenjim izdanjem sezone iza nas. Radi se dobro, ali pravi efekat će se videti tek kada počnu borbe za bodove, ispravno rezonuje sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Sada je već evidentno da su obalu Tise napustili kapiten Vladan Vorgučin, standardni Nenad Vinović, Miloš Žeravica, Luka Krajinović, Stefan Kuvekalović, Aleksandar Milin i Stefan Šormaz, te mladi kadar Čanad Lajko, Oliver Nađ i Žombor Pastor. Od povratnika najviše se očekuje od bivšeg kapitena i veziste Slavoljuba Dabižljevića, a potencijal treba da potvrde defanizivci Nemanja Marković i Alen Hasičić, dok su prave novajlije golman Miljan Drinčić, te bek Nikola Varga, bočni napadač Itan Derviši, centralni napadač Dejan Živkov koji je stigao povređen i tek će se ovih dana uključiti u rad sa ostalima, bočni napada Igor Kudrić, tu  su i dvojica mladića koji iz prikrajka čekaju priliku Ljubomir Živanović i Vojin Džarić. Iako je zimus stigao, i za Rastka Bajića se može reći da je novajlija, jer je na pripremama povredio i čitavo proleće proveo na rehabilitaciji, pa se tek sada uključio ravnopravo u rad sa ostalima.

-Prelazni rok traje i neće biti iznenađenje ako u hodu bude promena. Tu pre svega mislim na odlaske, ako neko shvati na neće moći da izbori mesto u timu i želi da odabere klub u kojem će igrati, nećemo mu praviti smetnje. Istovremeno, ako nam se ponudi neko kvalitetan, nećemo ga odbiti, jasan je Miloš Andrić.

Iako su se ovog leta, uglavnom ostvarile želje vezane za povratak Bečejaca u matičnu sredinu, jedna, po svoj prilici, neće. Želeli su Bečejci da vrate vezistu Jovana Ćuka, ali njegov sadašnji klub Cement iz Beočina ne daje papire.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име