Zajednički snimak Bačkogradištanaca i Beograđana | Foto: S. Malešev
Zajednički snimak Bačkogradištanaca i Beograđana | Foto: S. Malešev

Vojvodina – Crvene zvezda    2:6  (0:5)

Agilno rukovodstvo najstarije „Voše“ u Srbiji priredilo je pravu reviju fudbala na svom lepo uređenim sportskom borilištu. Naravno, gostovanje veterana Crvene zvezde iz Beograda bilo je „šlager dana“, ali je dužno poštovanje poklonjeno i izabranim kadetskim selekcijama opština Bečej i Srbobran. Da nije bilo hladnog vetra, verovatno bi se na tribinama okupio i veći broj ljubitelja fudbala, koji su mogli da vide budućnost lokalnog fudbala i prošlost domaćina i našeg najtrofejnijeg kluba, koje su sa klupe predvodili Jovan Kule Aćimović i Ratomir Dujković.

 Vladimir Tintor je načeo mrežu domaćina| Foto: S. Malešev

Vladimir Tintor je načeo mrežu domaćina | Foto: S. Malešev

Kadeti

Bečej – Srbobran   3:2

Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca: 100. Sudija: Atila Šopoš (Srbobran). 1:0 Lekaj, 2:0 Mihajlović, 3:0 Dobroja, 3:1 Živkov, 3:2 Živkov.

Selekcija opštine Bečej: Nedeljković, Stefanov, Savin, Marković, Matić, Dubroja, Lekaj, Jelić, Ilić, N. Kudrić, Mihajlović. Igrali su još: Kozarski, Novaković, Kurtešamin, Novčić, Petković, Ćuk, Novak, I. Kudrić.

Selekcija opštine Srbobran: Jorgić, Stanić, Mirković, Radosavljević, Adamović, Mandić, Savkov, Ostojić, Živkov, Gašić, Čulić.

Izabranici trenera Budimira Bašića su poveli sa 3:0 i kada se očekivalo da će naneti pravu katastrofu vršnjacima iz komšijske opštine, trener Dušan Jolić je uspeo da vrati svoje i napadač Živkov je sa dva gola poraz pretvorio u podnošljiv.

Veterani

Vojvodina – Crvena zvezda   2:6 (0:5)

Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca: 300. Sudija: Stanko Milić (Vrbas). Strelci: Markov u 37. i Rajović u 48. minutu za Vojvodinu, a Tintor u 3, Bratić u 17. i 26, Vanić u 20. i 29. i Z. Mandić u 45. za Crvenu zvezdu.

Vojvodina: Backović, Raković, Stojanović, Tatić, Brkljač, Gucunski, Necić, Markov, Erdeljan, Kudrić, Stojšić. Igrali su još: Rigo, Ostojić, Sekulić, Radaković, Ćirić, Garić, Vukadinov, Grković, Radosavljev, Stefanov, Maksimčev, Šibaljić, Husanović, Grbić, Karalić, Ognjanović, Rajović.

Crvena zvezda: Ratković, M. Marković, D. Mandić, Borovnica, Čula, Bratić, Stevović, Z. Nikolić, Tintor, Vanić, B. Nikolić. Igali su još: Đaković, Petrović, Dujaković, B. Marković, Z. Mandić.

Veterani Crvene zvezde iz Beograda| Foto: S. Malešev
Veterani Crvene zvezde iz Beograda| Foto: S. Malešev

Iako se igralo dva puta po 30 minuta, snažni vetar nije mogao da oduva „kišu golova“ veterana. Pobedili su Beograđani rezultatom 6:2, a imali su priliku da nanesu i ubedljiviji poraz domaćinu. Pogotovu su bili efikasni u prvom poluvremenu, koje su rešili u svoju korist rezultatom 5:0. Već u 3. minutu Vladimir Tintor je prosto uneo loptu u mrežu. Na 2:0 povisio je u 17. minutu izvanrednim lobom sa preko dvadeset metara Vidak Bratić, a samo tri minuta kasnije u listu strelaca upisao se i Nenad Vanić. Bratić i Vanić su do odlaska na odmor postigli još po jedan gol.

U nastavku su domaći prvi došli do promene rezultata. Necić je u 37. minutu izvrsno centrirao s desne strane, a Branislav Markov glavom postigao efektan pogodak. „Rezervista“ Beograđana Zoran Mandić je povisio na 6:1 u 45. minutu, a Dejan Rajović je postavio konačnih 2:6 u 48. minutu.

Brojni sastav veterana Vojvodine iz Bačkog Gradišta| Foto: S. Malešev
Brojni sastav veterana Vojvodine iz Bačkog Gradišta| Foto: S. Malešev

-Ovo je bio uvodni korak uspostavljanja saradnje s našim najtrofejnijim klubom. Već su nam bili u gostima njihovi „crno-beli“ rivali sa Topčiderskog brda, kao i naš imenjak iz Novog Sada, pa zašto u dogledno vreme ne bi i šampionska Crvena zvezda došla. Posle utakmice nastavljeno je druženje uz zajedničku večeru, gde smo uspostavili prisnije kontakte s našim cenjenim gostima, rekao nam je posle utakmice predsednik bačkogradištanske Vojvodine Branislav Tatić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име