Voša sa FK Progres
Voša sa FK Progres

FK Vojvodina iz Bačkog Gradišta godine vredno radi na pripremama za predstojeći nastavak sezone, što u uigravanju igrača, tako i u infrastrukturi. Naime, na proteklom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, odobreno je nešto više od 300.000 dinara za projekat u vidu ulaganja u infrastrukturu kluba. 

U toku prethodne nedelje postavljeni su reflektori na tribinama koji osvetljavaju jedan deo glavnog terena i na taj način se omogućuje igračima i treneru da treniraju u večernjim časovima. U planu je da se postave reflektori i sa druge strane terena i da se na taj način osvetli ceo teren. Ovo je iznenadilo sve igrače i iskazali su ogromnu podršku članu uprave Goranu Kudriću zbog želje i ambicije da klub konačno „izbavi“ iz najnižeg ranga takmičenja.

Što se tiče rezultata, odigrano je ukupno šest prijateljskih utakmica, od kojih je jedna imala međunarodni karakter, evo i ishoda:

FK Vojvodina – FK Napredak Nadalj,  5:2
FK Vojvodina – OFK Bečej, 1:4
FK Srbobran – FK Vojvodina, 1:2
FK Progres Kneževo, Republika Srpska – FK Vojvodina, 4:5
FK Vojvodina – FK Dunavac Grocka, 1:3
FK Vojvodina – FK Tomislavci, 5:1

Do početka prvenstva su planirane još dve utakmice u kojima će tim imati vremena da ispravi eventualne greške i nedostatke, a u kome imamo ambicije da napadnemo prvo mesto i da na taj način izborimo plasman u veći rang takmičenja, rekao nam je kapiten „Voše“ Nemanja Jović.

Lista strelaca u polusezoni 2016/2017 u kojoj je odigrano ukupno devet utakmica:
1. Jović Nemanja – 7
2. Kudrić David – 4
3. Krasnić Branislav – 3
4. Prodanov Aleksandar – 3
5. Stefanov Zoran – 1
6. Ćuk Aleksandar – 1
7. Stajki Arben – 1

U gostima
U gostima

FK Vojvodina je u saradnji sa Udruženjem Srba Republike Srpske „Stevanjdan“ i uz podršku opštine Bečej boravila u Republici Srpskoj, grad Kneževo, prvog vikenda marta i tamo odigrala prijateljsku utakmicu sa domaćim klubom.

-Nadamo se da je ovo početak dobre saradnje između Bačkog Gradišta i Kneževa i da će ovakvih poseta biti više puta u toku godine, nadovezao se Goran Kudrić iz udruženja i član uprave kluba. Tamo je dogovoren dolazak fudbalera FK Progres iz Kneževa u avgustu, kada Bačko Gradište obeležava seosku slavu i odigravanje utakmice.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име