Golgeter Bratislav Jelić šutira na protivnički gol
Golgeter Bratislav Jelić šutira na protivnički gol

Kako se primiče kraj prvenstvene trke vojvođanskog „severa“, tako opada elan fudbalerima Vojvodina iz Bačkog Gradišta i, žargonom kladioničara, pred svaku njihovu utakmicu su „sva tri znaka su u igri“.

Tako je i pred nedeljnu, kada u 17 sati dočekuju Hercegovac iz Gajdobre. Imaju potencijal da pobede svakog, ali se uvukao neki strah i nikakvo iznenađenje nije kada izgube i od, objektivno gledano, slabijeg od sebe.
-U minulom kolu na gostovanju u Pačiru nekoliko igrača je izostalo zbog parnih kartona. Sada imamo na raspolaganju sve igrače. Naravno da želimo pobedu, ali će to, ipak, zavisiti i od igre rivala, rezervisan je trener Vojvodine iz Bačkog Gradišta Lazar Dabižljević.
Očito da i optimisti po prirodi, posle nekoliko iznenađujuće slabih rezultata, ponestaje optimizma. Međutim, nemaju Gradištanci za čim da žale. To što su bili lideri posle jesenje polusezone bila je lepa epizoda, ali i sama činjenica da su u gornjem delu ozbiljnog ranga takmičenja je za pohvalu.
Trenutno je Voša šesta sa 50 bodova, a nedeljni rival Hercegovac deveti sa 40 bodova. Jesenas je u Gajdobri bilo 2:1 za domaćina, pa je razumljivo što Gradištanci žele da im se revanširaju, ujedno i prekinu niz od tri uzastopna poraza.
Kuriozitet je da će sudijsku trojku nedeljne utakmice u Bačkom Gradištu činiti mladići koji su na listi glavnih sudija. Delilac fudbalske pravde biće Strahinja Pilić iz Kule, a mahači su Milan Radulović iz Crvenke i Petar Vračar iz Sombora, dok će funkciju delegata obavljati Apatinac Srđan Vidaković. Naravno, i u ovom jubilarnom 30. kolu, ba žalost, neće biti dozvoljeno prisustvo navijača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име