Osvajači priznanja sa organizatorima Memorijala „Milovan Jović“
Osvajači priznanja sa organizatorima Memorijala „Milovan Jović“

Posle dvanaestodnevnog nadmetanja na travnatom terenu u SC „Đorđe Tapavica Džoja“ u Bačkom Gradištu, završen je tradicionalni, četvrti po redu, Memorijal „Milovan Jović“ u fudbalu „tri na tri“.

Trijumfovali su domaćini, ekipa „Knjigovodstvena agencija Enter“ u sastavu: braća Igor i Nenad Kudrić, Miodrag Pelengić i „rezervista“ Dejan Klajić, koja je u finalu rezultatom 3:2 (2:0) savladala „Agromaus“ iz susednog Nadalja, koji su nastupili u sastavu: Srđan Golub, Albert Lekaj, Nikola Savin i David Savkov.

U „malom finalu“ bečejska ekipa Fortuna Sukur Arizona (Vladan Vorgučin, Igor Dražić, Buletin Durmiši i Bojan Ćulum) i Zotriks iz Vrbasa (Boris Bodonji, Srđan Jušković, Stefan Korać i Marko Novaković) igrali su nerešeno 4:4 (1:3), pa su presudili penali u kojima su Bečejci bili uspešniji sa 2:1 i pripalo im je treće mesto.

Momenat iz finala 4. Memorijala „Milovan Jović“
Momenat iz finala 4. Memorijala „Milovan Jović“

Tri najuspešnije ekipe nagrađene su peharima, koje je darivala Kancelarija za mlade opštine Bečej, a uručila ih je koordinatorka Dijana Peter, dok je u ime organizatora turnira predsednik Vojvodine Goran Kudrić uručio novčane nagrade. Pobedniku je pripalo 120.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi 50.000, a trećeplasiranoj 30.000 dinara. Novčanim iznosom od 10.000 dinara nagrađen je najbolji igrač turnira Nenad Kudrić iz pobedničke ekipe.

Nenad Kudrić je proglašen za najboljeg igrača turnira
Nenad Kudrić je proglašen za najboljeg igrača turnira

U polufinalu su Bačkogradištaci savladali Bečejce sa ubedljivih 8:1, a Nadaljčani su sa 3:0 pobedili Vrbašane, koji su nedavno trijumfovali na identičnom turniru, ali na betonu, u Bečeju.

-Ove godine Memorijal je okupio 21 ekipu iz deset okolnih naselja. Još u grupnoj fazi takmičenja viđen je kvalitetan fudbal, a u završnici pogotovo, pa su ljubitelji igre „na petoparcu“, koji su se zaželeli fudbala „uživo“, istinski uživali, veli u ime organizatora sekretar Vojvodine Radomir Raković.

Tako je Memorijal „Milovan Jović“ ispunio svoju misiju. Kao prvo, ovim turnirom je očuvan lik i delo sportskog radnika Milovana Jovića, koji je svojevremeno čitav život podario fudbalu, a drugi cilj je bio da se popuni praznina tokom fudbalske pauze.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име