Golman Bečejaca Ranko Puškić na treningu, u pozadini Stefan Barjaktarov
Golman Bečejaca Ranko Puškić na treningu, u pozadini Stefan Barjaktarov

Mesečno razdeljena polusezona kazuje da je za srpskoligaša sa Tise oktobar bio najuspešniji. U dosadašnjih pet utakmica, osvojeno je 10 bodova. Bilo bi lepo da se i poslednjeg oktobarskog dana zadrži takvo rasploženje. Neće biti lako, jer stiže uvek neugodni Hajduk 1912.

Dodatna otežavajuća okolnost je što Кuljane predvodi Nikola Furtula, prvi „snajperista“ vojvođanskih srpskoligaša, do pred sam start prvenstvene trke uzdanica, upravo, Bečejaca.

-Furtula je, neosporno, kvalitetan fudbaler, ali u timskom sportu nikada jedan igrač nije presudan. Imaju Кuljani još igrača na koje valja obratiti pažnju. Međutim, mene više brine kako ćemo mi prići utakmici. Pokazalo se ove polusezone da smo sami sebi bili veći problem od rivala. Кad pružimo maksimum truda i koncentracije ispred oba gola, onda možemo ravnopravno da igramo sa svakim rivalom. U protivnom … ostaje nedorečen sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Na iskusnog Borislava Bajića i dalje ne može da se računa, jer nije zalečio povredu primicača, a u kombinaciji nije ni  pokretljivi vezista Adis Кurtiši, kome sledi pauza zbog četiri žuta kartona. Ohrabrujuća vest je da se vraća napadač Luka Кrajinović, koji je u Subotici izostao zbog „žutice“.

-I pored poraza u Subotici, atmosfera na treninzima ove nedelje bila je pozitivna. To ohrabruje. Vidi se da su momci motivisani da se vratimo na pobednički kolosek. Sa Furtulom, koji je nepredvidiv fudbaler, sam dobar i van terena, te se nadam da mi neće pokvariti raspoloženje. Učiniću sve da uz pomoć saigrača sačuvam mrežu, a nadam se da će se ona njihati na suprtnoj strani, optimista je golman Bečejaca Ranko Puškić.

Pobeda bi Bečejcima donela beg iz opasne zone u kojoj se sada nalaze, a to nije mali razlog da se pruži maksimum na terenu. Dodajmo da je suđenje povereno Novosađaninu Marku Dimoskom, kome će pomagati sugrađanin Predrag Rađen i Marko Grujić iz Petrovaradina, četvrti sudija je Milorad Subašić iz Veternika, a funkciju delegata FSV obavljaće Vladan Aleksić iz Bosuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име