Bečejci i Novobečejci pred početak jedinog međusobnog drugoligaškog okršaja
Bečejci i Novobečejci pred početak jedinog međusobnog drugoligaškog okršaja

Da je neko hteo da namesti tako, teško da bi uspeo. Žreb drugoligaškog futsala bio je nemilosrdan prema Bečejcima. Кad kažemo Bečejcima, mislimo na predstavnike oba Bečeja, jer će se već u prvom kolu međusobno sastati.

Tisa će 18. septembra u Novom Bečeju ugostiti Bečej 2003. Biće to, posle skoro deset meseci, njihov drugi drugoligaški okršaj. U premijernom su Banaćani slavili s ubedljivih 10:2.

-Težak start, jer je s komšijama uvek neizvesno. Međutim, ne krijemo namere. Napašćemo Prvu ligu. Naravno, znamo da je to velik zalogaj, nadamo se ne i prevelik. Zadržali smo sastav iz minule sezone i pojačali konkurenciju Davidom Vulovićem, koji je minule sezone nosio dres vršačkog Foruma, i Miodragom Pelengićem, koji je stigao iz Bečeja. Mnogo toga zavisi od starta, pa ćemo se potruditi da već u sudaru s komšijama potvrdimo da su nam ambicije realne, rekao nam je u ime Novobečejaca Ivan Blažin.

Slične ambicije ove sezone imaju i Bečejci. Pojačali su konkurenciju dovođenjem trojice Vrbašana, golmana Martina Marinkovića, iskusnog Damira Mažićenskog – Švabu i Miloša Pokrajca, vratili Igora Dražića i prekomandovali iz mlađeg uzrasta među seniore talentovanog Luku Božičića.

-Nismo najzadovoljniji žrebom, jer u prva četiri kola tri puta gostujemo, ali to je već viša sila. Naravno, nema predaje. Olakšavajuća okolnost na startu sezone biće nam igranje bez prisustva publike, ali to ubija draž igre pa ni sami ne znamo kako će sve izgledati. Imamo dosta vremena da se kvalitetno pripremimo, te verujem da ćemo već za komšijski derbi na startu sezone pokazati da s pravom reflektujemo na jedno od prva tri mesta, čime bismo dobili priliku da izborimo povratak u elitu, razmišljanje je „tehnika“ Bečejaca Gorana Strajnića.

U prvom kolu trećeg septembarskog vikenda, pored komšijskog tiskog derbija, sastaju se još: Loznica grad 2018 – SAS (Zrenjanin), Metalac Кolorado (Gornji Milanovac) – Jastrebac (Blace), Forum (Vršac) – Palež (Obrenovac), Zufo (Bujanovac) – Banjica (Beograd)  i Leskovac – Ivanjica.

Evo i kompletnog rasporeda jesenjeg dela prvenstva Druge futsal lige Srbije dve bečejske ekipe.

  1. kolo: Tisa – Bečej

2. kolo: Bečej – Zufo                Ivanjica – Tisa

3. kolo: Banjica – Bečej              Tisa – Palež

4. kolo: SAS – Bečej                 Jastrebac – Tisa

5. kolo: Bečej – Ivanjica             Tisa – Loznica grad 2028

6. kolo: Palež – Bečej               Metalac Кolorado – Tisa

7. kolo: Bečej – Jastrebac           Tisa – Forum

8. kolo: Loznica grad 2018 – Bečej   Leskovac – Tisa

9. kolo: Bečej – Metalac Кolorado    Tisa – SAS

10. kolo: Forum- Bečej               Tisa – Zufo

11. kolo: Bečej – Leskovac           Banjica – Tisa

Na kraju dodajmo da Bečej 2003 svoje utakmice kao domaćin igra u SRC „Đorđe Predin Badža“, a Tisa u SRC „Jedinstvo“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име