Bečej 2003 – Kruna 2:0 (prekidu 6. minutu) Strelci: 1:0 Kobiljski u 2, 2:0 Kobiljski u 5. minutu.

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 50. Sudije: Jovan Stanojević i Predrag Popović(obojica iz Kikinde). Bečej 2013: Vadaski, Jovanović, Ikić, Husanović, Kobiljski, Gospođinački, Vučković, Grbić, Grković. Kruna: Ratkov,Mičić, Ilić, Bošković.

Bruka kraj Tise

To bi u najkraćem moglo da se kaže povodom ovosezonske futsal premijere u našem gradu. Imajući u vidu šta se dešavalo u pauzi između dve sezone, valjda drugačije i nije moglo biti. Da bi sve bilo jasnije, odnekud se mora poći. Hronološki sled događaja najbolje opisuje aktuelnu situaciju. Posle najuspešnije futsal sezone, u kojoj su osvojili trofej kupa Srbije i prišili epitet vicešampiona države, Klub malog fudbala Bečej je na volšeban način nestao sa scene. Istina, virtuelno još uvek postoji, jer u eliti igra klub imena Bečej Fleš iz Valjeva!?

Da skratimo. Nemajući sredstava da započnu takmičenje u novoj sezoni i brane lane osvojeno, a svi u gradu su se busali da je to jedini prvoligaš s Tise, mesto u prvoligaškoj konkurenci prepušteno je Valjevcima, pa sada u eliti igra pomenuti Fleš Bečej. Grupa entuzijasta u Bečeju je, ipak, odlučila da grad ne ostane bez atraktivne igre, pa su odlučili da na brzinu osnuju novi klub po imenu FMF Bečej 2003 u kom su, uglavnom, igrači koji su i počeli futsal igraju u Bečeju. Kako su sve uradili znatno kasnije od roka kada je trebalo da se uradi, prve dva kola nisu odigrali, a neki igrači nisu ni registrovani na vreme, pa stiču pravo igranja posle dva meseca.

-U četvrtak, 29. oktobra, igraćemo utakmicu prvog kola u Somboru protiv istoimene ekipe, a 4. novembra ćemo ugostiti Temerinski futsal klub u okviru 2. kola. Kako smo okršaj 3. kola u Kačarevu protiv Kraljevićeva odigrali nerešeno 4:4, polako ulazimo u šemu Vojvođanske futsal lige, rekao nam je trener Bečejaca Goran Božičić.

Ne odnosi se prva rečenica ovog izveštaja samo na ono što je vezano za bečejski futsal. Jer, subotnji gosti, novosadska ekipa Kruna, stigla je znatno desetkovana kraj Tise. Doputovali su Novosađani samo s golmanom i tri igrača. -Jedan automobil sa četvoricom igrača pokvario se na putu za Bečej i to je razlog što smo u okrnjenom sastavu počeli. Nadali smo se da će nam se preostala četvorica igrača priključiti tokom same utakmice. Na žalost, prvo nam se golman povredio, a onda i jedan igrač, pa su sudije okončale utakmicu pre nego su je, kako treba, i počeli, rekao nam je trener Novosađana Dušan Rakić. Pravila futsal igre dozvoljavaju da utakmica počne kada jedna ekipa ima igrača manje, pa i dva, ali svako dalje smanjenje broja igrača znači i kraj igre. Bečej će uknjižiti tri boda službenim rezultatom 3:0, ali nije to smisao i cilj sporta. Sportistima je najgore kada se njihovi okršaji završe službenim rezultatom, jer to znači da nešto nije bilo po pravilima igre.

Na kraju dodajmo da će aktuelno izdanje KMF Bečej 2003 do kraja prvog dela prvenstvene trke igrati još sa Sremskim vitezovima u Sremskoj Mitrovici, SAS-om u Zrenjaninu, a onda dolazi ekipa Indians iz Inđije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име