Pexels

Vino je oduvek bilo idealan i primeran poklon za svaku priliku. Odabirom najboljih vina može se započeti novo prijateljstvo, proslava ili pak nazdraviti za uspešno obavljen posao. U svakom slučaju enolozi doprinose u plasiranju dobrih sorti, a na nama je da prepoznamo i usvojimo kvalitet.

Gde se kupuju vina?

Najbolja vina svakako ćete naći u vinarijama. Praktično, to je mesto na kome možete uživati i upoznati se sa tehnologijom pravljenja vina od samog početka do konzumiranja. Vinoteka Beograd nudi sve vrste, a to su belo, crno i crveno. Različite vrste i proizvođači usloviće da počnete da pravite razliku u ukusima, a uzgred uživaćete u opojnom doživljaju. Zahvaljujući stručnoj osobi, konobaru ili enogogu možete biti upućeni u način konzumiranja vina uz određenu hranu, koje vino je najpodesnije za poklon, a koje vino se čuva u ličnom baru. U svakom slučaju, vinarija Beograd je mesto gde možete birati i na kraju odabrati najadekvatnije vino za vas i vaše bližnje. 

Akcijske ponude

Razne su vinoteke u Beogradu koje u svom širokom asortimanu karata vina, nude i druge destilovane proizvode, poput voćne rakije. Na taj način konzumenti mogu na najbolji mogući način na jednom mestu pronaći željeni proizvod. Pored prodaje u samom fizičkom objektu, mnoge firme nude mogućnost prodaje i online putem. Zahvaljujući idelno kreiranom korisnicima se negde pruža prilika i da ostvare popust prilikom registracije, a samim tim i prilikom kupovine. Ovo je idealan način kupovine za osobe koje imaju malo slobodnog vremena. Pored ovog načina, praćenje sezonskih akcija, ali i onih prazničnih moguće je priuštiti sebi vino na koje dugo čekate. 

Koje vino je najbolje za poklon?

Poželjno je poznavanje karaktera i navika osobe kojoj se boca vina poklanja. Statistički gledano, žene više uživaju u belom, dok muškarci u crnom vinu. Ukoliko je osoba vegetarijanac ili preferira morske plodove, savet je da se za poklon odabere belo vino. Ukoliko je osoba strastven lovac, ili voli crveno meso, dobro suvo crno vino je odličan izbor. A ako ne poznajete dobro osobu kojoj poklanjate ovo piće, gledajte da ono bude sa jasno definisanom godinom berbe, u lepoj ambalaži. Nećete pogrešiti ako u tom slučaju izaberete roze ili suvo belo vino sa aromom voća.

Cene vina u Srbiji

Mnoge vinoteke u Beogradu imaju svoje sajtove, gde su istaknuti svi proizvodi sa cenama. Može se reći da je predmetni sajt, jedan od retkih koji uz proizvod ima kratko objašnjenje o samom proizvodu i cenu. Cenu vina diktiraju proizvođač i godina berbe, zatim postoji razlika u belom i crnom vinu, ali i suvom i penušavim vinima. Za dobro vino potrebno je izdvojiti između 2 i 6 hiljada dinara po jednoj flaši vina. 

Savet 

Prilikom poklanjanja vina savet bi bio da se boca ne uvija, već da se jednostavno ponese u ruci ili u kesi, koja je prilagođena flaši. Na taj način eliminisaćete kič, a uzgred predočićete osobi koja prima poklon o kvalitetu vina koji se poklanja. Ukoliko nemate ideju šta pokloniti dragoj osobi flaša dobrog vina, izabrana prema preporukama enologa iz vinoteke Beograd biće idealna. Uživanje uz čašu vina u društu ili samostalno ima neprocenjivu čar, pa uživanje u vinu upravo zbog toga i treba praktikovati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име