Gde god da se pojave, aplauzi ne izostaju
Gde god da se pojave, aplauzi ne izostaju

Gerontološki centar u Bečeju drugu godinu zaredom je mesto gde Gradski orkestar „BEUS“ započinje svoju godišnju aktivnost.

Trpezarijska sala pomenutog Centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a pored sedamdesetak korisnika, od ukupno 188 korisnika, uživalo je i osoblje Centra. Shodno kućnom redu, humanitarni koncert održan je u popodnevnim satima, pa je bilo vremena da se pripričava onima koji nisu mogli da prisustvuju atraktivnom performansu.

-Prepričavanja o koncertu biće i narednih dana, jer je sve ostavilo izuzetan utisak na naše korisnike. Zahvaljujući humanosti bečejskih muzičara, korisnici usluga našeg Centra bili su u mogućnosti da uživaju u, gotovo, identičnom programu koji su Bečejci imali prilike da dožive uoči Nove godine. Za nas je to veliki doživljaj, jer ljudi smešteni kod nas nisu u mogućnosti da prisustvuju nekom sličnom koncertu. Dodam li da je inicijativa za ovakav susret potekla od rukovodioca Gradskog orkestra „BEUS“ Miroslava Silaškog, onda sve dobija na značaju. Jer, u današnje vreme, kad smo svi u nekoj jurnjavi i sve je manje razumevanja za potrebe drugih, pogotovo starijih i usamljenih osoba kakvi su naši korisnici, ovo je svetao primer. S radošću smo ih ugostili i sada će se danima prepričavati o ovome, rekla nam je u ime domaćina Gerontološkog centra Katarina Glavaški.

Oduševljeni korisnici i zaposleni u Geronto centru
Oduševljeni korisnici i zaposleni u Geronto centru

Dvosatni koncert počeo je Topdžijskim kolom, a onda su se ređale pesma za pesmom. Pored „svirača“, kako su muzičari sami sebe nazvaju, nastup su oplemenili i pevači, Radoslav Raša Berak, Slađana Gajinov, Janoš Kupčo, Rastislav Rale Petrićević, Jasmina Silaški i bračni par Jelena i Ljubomor Ćurčić. Repertoar je prilagođen posetiocima, koji su se adaptirali na ambijent te zapevali, a i zaigrali.

Zapevali su i zaigrali i geronto korisnici
Zapevali su i zaigrali i geronto korisnici

-Radujemo se što je naš gest prihvaćen od strane zaposlenih u Gerontološkom centru, a energiju korisnika smo osetili na samom koncertu. S ovom tradicijom ćemo nastaviti i već sada najavljujemo novi koncert za godinu dana na istom mestu. A što se naše naredne aktivnosti tiče, biće to koncert u Beogradu, gde ćemo 23. februara nastupiti u Ruskom domu povodom značajnog ruskog praznika – Dan branioca otadžbine. Za tu priliku pripremamo specijalni repertoar u kom će dominirati ruske pesme. Želja nam je da održimo koncert i u Novom Sadu, tačnije u studiju M, jer znamo da u „srpskoj Atini“ živi mnogo Bečejaca, koji bi sigurno želeli da nas čuju, saznali smo od rukovodioca Gradskog orkestra „BEUS“ Miroslava Miše Silaškog.

Nije na odmet dodati da je Gradski orkestar „BEUS“ osnovan aprila 2018. godine i već je stekao reputaciju u muzičkim krugovima. Probe održavaju u Spomen kući „Tan“ i upućuju otvoren poziv svim muzičarima bečejskog regiona da im se pridruže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име