Gimnazijsko dvorište puno učesnika osmih razreda | Foto: Vlastimir Jankov
Gimnazijsko dvorište puno učesnika osmih razreda | Foto: Vlastimir Jankov

Počela je borba za nove učenike u bečejskim srednjim školama. Iako upisuje najmanji broj „prvaka“, bečejska Gimnazija je prva organizovala tradicionalnu informativnu manifestaciju za aktuelne osmake „Dan otvorenih vrata“. Iz tog razloga, prvo u dvorištu, a onda po učionicama našlo se par stotina osnovaca.

-Ovo je prilika da se deca na vreme upoznaju sa programom rada naše škole i profilom koji obrazujemo. Upisujemo tri odeljenja, od kojih dva na srpskom nastavnom jeziku, prirodno-matematički i društveno-jezički smer, i opšti smer na mađarskom jeziku. Obezbeđujemo našim učenicima kvalitetno obrazovanje kroz nastavni i vannastavni program, uz mogućnost razmene učenika, rekao nam je direktor bečejske Gimnazije mr Miodrag Basarić.

Prestižnu bečejsku školu, koja naredne godine obeležava 95 godina postojanja, „okupirali“ su mali maturanti svih šest osnovnih škola s teritorije najveće potiske opštine, ali i deca iz susednog Novog Bečeja i Čuruga. Pošto se se upoznali sa kabinetima u kojima se sprovodi nastava, Gimnazija je organizovala uvek atraktivni „Kviz znanja“.

Tehnička škola će istovetnu aktivnost sprovesti 8, 9. i 10. aprila, a Ekonomsko-trgovinska škola 7. i 8. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име