Nakon što je grupa od dvadeset učenika Gimnazije Bečej u pratnji profesorki Svetlane Kovačev i Lotos Ćerimagić od 11. do 18. marta bila u poseti srednjoj školi u belgijskom gradu Varegemu, ove nedelje, od 11. do 18. aprila, njihovi vršnjaci iz Belgije im uzvraćaju posetu.

Osim što će se mladi Belgijanci upoznati sa Beogradom, Novim Sadom i znamenitostima samog Bečeja, gimnazijalci će se potruditi da se njihovi gosti kroz niz zanimljivih predavanja, prezentacija i radionica, a naravno i kroz druženje upoznaju sa ovdašnjim školskim sistemom.

„Škola je sjajna“, primećuje Laurens de Jeger, „učenici su opušteniji nego u Belgiji, jer, recimo, na odmorima igraju basket i fudbal. Drugačije je nego u našoj školi, verovatno i bolje!“ Što se tiče naše zemlje, Laurens je oduševljen klimom, ali i prirodom. „Ima toliko toga da se radi, a ljudi su ljubazni i prijateljski nastrojeni.“
Baš kao što su se bečejski gimnazijalci na neposredan način upoznavali sa načinom života, običajima i kulturom Belgije, tako se i tokom ovih nedelju dana njihovi belgijski vršnjaci upoznavaju sa našom zemljom.

„Izuzetno mi je drago da su nam u goste došli učenici iz Belgije i njihovi profesori“, kaže Miodrag Basarić, direktor Gimnazije Bečej. „U našoj školi veliki značaj poklanjamo međunarodnoj saradnji, jer nas to obogaćuje i čini bitnu nadogradnju svega onoga što se nauči na času. Naprosto mišljenja smo da je danas učionica čitav svet! Posebno pozdravljamo njihov dolazak u tragičnim okolnostima koje su zadesile njihov narod sa kojim saosećamo i trudićemo se da im boravak u našoj školi i Bečeju bude što prijatniji.“

Tijana Đurkić, Gimnazija Bečej

Foto: Tamara Prodanov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име