Nastava u novoj školskoj godini počinje sutra (ponedeljak 2. septembra). Učenici Gimnazije, za razliku od uobičajenog, zbog zamene prozora i vrata, nastavu će tokom septembra slušati raspoređeni u dve smene.

 

 

Predavanja će se realizovati u učionicama na spratu, i to u dve smene. U prvoj, koja počinje od 7.30 sati, nastavu će slušati prvi i drugi razredi, dok će u popodnevnoj smeni od 13.30 sati u ovoj školi boraviti treći i četvrti razred.

Što se radova tiče, od oko 15 miliona dinara, koliko će koštati zamena 127 prozora i šestoro vrata starih i pet decenija, milion i po finansira lokalna samouprava. Veći deo plaća Fond za zaštitu životne sredine, a sve u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, a samim tim i smanjenjem izdataka iz opštinske kase.

Realizacijom ovog posla bi se ostvarila bolja energetska efikasnost i ušteda na toplotnoj energiji gotovo 30 odsto na godišnjem nivou.

Troškovi za grejanje u gimnaziji su na mesečnom nivou veći od pet miliona dinara. Očekivani završetak radova je kraj oktobra, a izvođač tvrdi da, ukoliko se posao nastavi, ovim tempom, radovi bi mogli biti finalizovani i početkom narednog meseca.

Sa zamenom prozora na bečejskoj gimnaziji je trebalo početi u junu, ali je zbog finansija posao prolongiran do avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име