Osmi bečejski festival monodrame Befemon počinje u sredu 21. oktobra razgovorom sa čuvenom glumicom Svetlanom Bojković i predstavom „Sve je do nas“ Emira Hadžihafizbegovića.

Publika će od 18.30 moći da čuje o životu i delu Svetlane Bojković, koja će u 20 sati svečano i otvoriti festival. Nakon toga bečejskoj publici će se predstaviti njen kolega Emir Hadžihafizbegović.

Monodrama „Sve je do nas“ govori o stanju duha, o razlozima zašto se dešavaju stvari na koje možemo uticati, a ne želimo da utičemo.

Emir Hadžihafizbegović glumi profesora matematike koji ostaje bez posla, a time gubi i materijalnu sigurnost – zato što govori istinu. Sa druge strane, duhovno se uzdiže i postaje srećan. To je priča koja nas tera da se restartujemo, da se borimo i da krenemo putem koji omogućava prosperitet. Hadžihafizbegović dotiče sve segmente balkanske društvene stvarnosti – politiku, biznis, veru…

-Govorim o stanju duha, od problema unutar haustora pa do globalnih problema – do krize autoriteta na svjetskom nivou, gdje su pogrešni ljudi blizu pogrešnih dugmadi koju mogu da stisnu. Lik koji to saopćava je profesor matematike koji je ostao bez posla, jer mi živimo u društvu u kome što više saopćavaš istinu, sve si bliže ludnici, i živimo u zombiziranom ambijentu, lobotomičnom, kaže o svojoj monodrami Emir Hadžihafizbegović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име