Korona virus, covid19
Korona virus, covid19
-Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada, u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije, izjavio je Gojković.
Prethodna tri dana, po jedan pacijent umirao je u Kliničkom centru Vojvodine. Sa današnjim novim žrtvama, ukupan broj preminulih u Vojvodini od početka epidemije je 34.
Gojković je dodao da se u Pokrajini već četiri dana beleži trocifren broj novozaraženih.
-Juče smo imali najviše zaraženih – 122, rekao je i naglasio da su kovid centri u Vojvodini skoro puni.
Naveo je da je do pola popunjena četvrta kovid zgrada u Kliničkom centru Vojvodne, kovid odeljenje bolnice u Vrbasu je puno, a i u Pančevu su takođe puni kapaciteti.
-Mi sada od jedne nesigurne epidemiološke situacije imamo izrazito nepovoljnu situaciju, rekao je.
Gojković kaže da, ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru, broj zaraženih može da se duplira, a takav udar zdravstveni sistem neće moći da izdrži.
-Čak i da otvorimo nove bolnice nećemo imati zdravstvene radnike, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju za koji se bojim da neće biti povratka, upozorio je Gojković.
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе kažu za 021 da se u toj bolnici trеnutnо lеči 195 pаciјеnata оbоlеlih оd virusа korona, što je 15 pacijenata više nego dan ranije. Na Infektivnoj klinici smešteno je 13 pacijenata na respiratoru što je isti broj kao i dan ranije.
Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je iz Novog Sada, a slede oboleli iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.
U Dečijoj bolnici nalaze se dve maloletne osobe pozitivne na kovid-19.
Autor: Tanjug, 021

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име