Mane Marković se vratio, a Ranko Puškić se čeka | Foto: V. Jankov

Od kako je Marko Živkov napustio obalu Tise, Bečejci imaju imaju glavobolju s golmanskom pozicijom. Pune dve sezone, srpskoligaškoj i prvoligaškoj, znalo se ko je „jedinica“ i komandant u fazi defanzive „romantičara s Tise“.

Minule sezone na golu se smenjivao triling čuvara mreže. Počeo je Dušan Vojvodić, koji je uknjižio sedam nastupa, a u preostalih osam mrežu je čuvao Mane Marković. Prvi se zimus preselio u Crvenu zvezdu preko puta Najlona, a stigao je Ranko Puškić i bio na golu u prve dve utakmice nastavka. Očekivalo se da Bečejci tokom aktuelnog prelaznog roka neće imati glavobolje jedino s golmanskom pozicijom, kad ono „spala knjiga na jedno slovo“.

– Iako su obojica naših golmana dvadesetogodišnjaci, a zna se da su čuvari mreže kao vino „što stariji to bolji“, zadovoljni smo Markovićem i Puškićem. Imaju potencijal i traže maksimalnu posvećenost radu na treninzima. Očekivali smo da će obojica napredovati i zadovoljiti naše prohteve. Međutim, iskrsli su zdravstveni problemi i jedno vreme smo radili bez golmana na treninzima, pa sam i ja morao da stanem između stativa. U međuvremenu se Marković vratio, a Puškića čekamo. Istina, on u dogovoru sa nama radi individualno u Novom Sadu, jer, kako nam je rekao, lekari su mu preporučili da izvesno vreme izbegava rad u grupi. Međitim, takva situacija ne može da se otegne u nedogled. Čekaćemo još nedelju dana i ako i dalje ne bude mogao da dolazi, moraćemo da potražimo novo rešenje, rekao nam je sportski direktor i trener golmana Bečejaca Miloš Andrić.

I dok je na terenu Bečejaca manjak golmana, višak je igrača. Na svakom treningu je po tridesetak fudbalera, što otežava rad u ovoj fazi priprema.

– Odavno smo trebali da „presečemo“ i odlučimo ko ostaje od igrača koji su na probi. Međutim, epidemiološka situacija se pogoršala i stigla je zabrana igranja pripremnih utakmica, pa nismo imali mogućnost da proverimo potencijalne novajlije i u utakmicama, a to je važno. I dok se mi pridržavamo odluke Kriznog štaba i ne igramo ugovorene utakmice, svakodnevno u medijima čitamo izveštaje sa prijateljskih utakmica širom Srbije. Smatramo da bi odluka morala jednako da važi za sve. U suprotnom, nećemo biti u istoj situaciji, konstatuje šef struke Bečejaca Milan Belić.

Nadaju se kraj Tise da će za dan-dva sve biti izvesnije i da će moći nesmetano da rade i igraju utakmice. To podrazumeva konačno „skeniranje“ i skraćenje igračkog fonda na dvadesetak fudbalera i dvojicu golmana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име