Zahvaljujući projektu Kancelarije za mlade opštine Bečej Goranski park u Bečeju dobiće savremenu trim stazu, čiju će izgradnju finansirati Ministartsvo omladine i sporta, uz učešće opštine Bečej.

Resorno ministarstvo podržalo je ideju ovdašnje kancelarije za mlade sa 1.300.000 dinara. To je ujedno i najveći novčani iznos koji, od osnivanja, usmeren na aktivnosti kancelarije za mlade u Bečeju.

Savremena staza biće dugačka 483 metara, širine 1,6 metara. Ona će biti prekrivena malčom, to je sve popularnija podloga, koja ima dobre kritike. Radi se o prerađenoj kori crnog bora, sa gumiranim efektom, a već se nalazi u parkovima i šumama širom zemlje, rekao nam je Dane Mandić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej.

Projekat „Trim staza start“ trebalo bi da ima nastavak, pa će kancelarija za mlade, u saradnji sa opštinom, u narednom periodu kod drugih nivoa vlasti i kod fondova aplicirati za neopdhodan novac.

Tako bi se kompletirao projekat koji bi sadržao trim stanice, gde bismo postavili sprave za vežbanje, dodaje Dane Mandić.
Osim što će moderna staza koristiti sportistima i rekreativcima iz Bečeja, ona će osvežiti sportsko – turistički ponudu. Međutim, nije ovo jedini projekat koji je odobren organizacijama u Bečeju i koji će uticati na poboljšanje života u Bečeju.

U Goranskom parku u toku je rekonstrukcija javne rasvete, a treba pomenuti i pešačku stazu, prvu fazu, te uređenja sanitarnog čvora i vodovodne mreže… Pored toga, odobren je projekat i Ekološkoj mreži Panonika pa će Staza zdravlja imati svoj nastavak.

Rok za realizaciju projekta Kancelarije za mlade opštine Bečej je 31. mart 2017. godine, što znači da će najkasnije tada Goranski park dobiti trim stazu, a, ako projektne aktivnosti budu išle planiranim tokom, biće to i pre.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име