Na konferenciji za novinare u Novom Bečeju najavljena je „eksplozija letnje zabave”, o to je  obećanje organizatora dvadesete po redu manifestacije Gospojina, smeštene kraj Tise.

 

 

 

Broj od oko 200.000 posetilaca koliko je kroz Novi Bečej prošlo tokom četiri dana protekle prošle godine, između ostalog govori o tome da su dobri koncerti, čorba, tamburaši i lepota novobečejske ponude kreirali atmosferu koju svi žele da osete i dođu jer na Gospojini svi dobijaju, zato je slogan ovogodišnje jubilarne dvadeste „ Gospojine“ –doći ćeš i ti…“ Koja počinje 22. i traje do 27. avgusta. Tokom svih ovih godina slatkom letnjom zabavom i programom za uživanje, a, s druge strane i za svačiji ukus, Gospojina se ustoličila među tri najkvalitetnije i najposećenije manifestacije u Srbiji ( uz Guču i Exit). Od besplatnih koncerata najpoznatijih zvezda sa Balkana na kojima će se ove godine predstaviti: Parni valjak, Lepa Brena, Hladno pivo, Galija, Frajle, Huligansi iz Mađarske i Ođila preko takmičenja u kuvanju riblje čorbe i takmičenja tamburaških orkestara do Dečje ulice, humanitarne akcije „Gađanje predsednika opštine balonima sa vodom“ i revije paradnih zaprega. Poseban šarm joj daje to što se odvija na prelepom prostoru između cvetnog Tiskog keja i reke Tise. Prema rečima Saše Šućurovića, predsednika opštine Novi Bečej, manifestacije ima dva slogana.

– Mi uvek ističemo da su Novi Bečej i „Gospojina“ manifestacija gde se oseća mirnoća Vojvodine i bezbednost. Želimo da nastavimo tu tradiciju i zamolili smo policiju da dodatno pojačaju kontrolu, kazao je Saša Šućurović. Kako organizatori vole da kažu, „Gospojina” sadrži najbolje od svega toga upakovano na elegantan vojvođanski način. U dnevnim programima posetioce očekuju Etno bazar, Dečija ulica, vožnje kočijama, sportska takmičenja, revija paradnih zaprega i prvi put od ove godine Poljo-fest, sajam poljoprivrednih mašina i opreme, a u noćnim najkvalitetniji pop- rok koncerti, tamburaši i gurmanluci. Ove godine će na Gospojini biti organizovan i prvi Poljo-fest, a detalje o tome kako će on biti organizovan predstavio je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej. Prema njegovim rečima, u okviru tog dela manifestacije, biće prava prilika da se poseje seme uspeha. U Novom Bečeju i njegovoj okolini, naročito tokom ove renomirane manifestaje, postoji interesantne destinacije koje se mogu obići. Tu je Muzej „Glavaševa kuća”, mogu se obići ostaci benediktanske bazilike iz 13. veka, poznata Arača, a tu su i dvorac Dunđerskih „Sokolac”, Stari grad, koji predstavlja ostatke srednjovekovne tvrđave na obali Tise i drugi, kako kulturno-turistički tako i zabavni sadržaji. Pored bogatog sadržaja na raspolaganju su i vožnje splavovima, brodićima i čamcima. Novobečejci u ponudi imaju i raznovrsan izbor veoma ukusne hrane, od različitih specijaliteta i predivno skuvanih jela, do restorana brze hrane i roštilja.

Ali, sve ovo je samo deo onoga što posetioce jubilarne „Gospojine” očekuje, pa ne valja propustiti priliku da se oseti „eksplozija letnje zabave”, kakvu komšije, s druge strane Tise, garantuju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име