Ukupno 18 izbeglih i raseljenih porodica dobilo je građevinski materijal u vrednosti od 6.400.000 dinara. Sredstva je na konkursu kod Komesarijata za izbeglice obezbedila opština Bečej.

 

Ugovori sa izbeglicama i raseljenim licima koja žive u najvećoj potiskoj opštini potpisani su danas (16. april) sa lokalnom samoupravom. Pojedine porodice danas su dobile materijal, dok će preostali deo biti isporučen do kraja meseca.

– Obezbeđivanje građevinskog materijala kojim će naši sugrađani poboljšati uslove stanovanja jedna je samo u nizu aktivnosti za pomoć izbeglim i raseljenim porodicama. Lokalna samouprava na ovaj način želi da pomogne ljudima koji su u prethodnom periodu bili zanemareni, rekao je predsednik opštine Vuk Radojević koji je podsetio i da je opština Bečej prvi put konkurisala kod Komesarijata. Jedan od uslova na konkursu za ovakvu vrstu pomoći bio je i taj da kandidati budu vlasnici objekata, dok je komisija shodno potrebama opredeljivala iznos.

U skorijem periodu realizovaće se nabavka kuća, a sredstva za to, u visini od oko pet miliona dinara, sa učešćem opštine od oko 500.000 dinara, biće dovoljna za rešavanje stambenog pitanja najmanje šest domaćinstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име