Objavljeni su rezultati glasanja u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“. Najviše, od skoro 2.000 glasova građana otišlo je na izgradnju kanalizacije, putne infrastrukture, javne rasvete.

Najaktivnija mesna zajednica, u odnosu na broj stanovnika i broj onih koji su glasali, jeste Bačko Gradište. Žitelji tog bečejskog sela, sudeći prema glasovima, iz opštinskog budžeta očekuju najpre saniranje vodovodne mreže, uređenje centra sela, rešavanje problema sa kamionima u glavnoj ulici.

Odmah iza Bačkog Gradišta, ažurni su bili Bečejci iz Prve mesne zajednice.

Bečejsko udruženje mladih, kao inicijator akcije, zadovoljan je odzivom građana i voljom da učestvuju u kreiranju budžeta za narednu godinu. Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić obećava participativan budžet i za narednu godinu.

Kancelarija za mlade opštine Bečej i opština Bečej umnogome su pomogli BUM-u u realizaciji akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ u kojoj je učestvovalo ukupno 1987 građana.

Prema rečima predsednika najveće potiske opštine javna rasprava o budžetu za 2018. godinu bi trebalo da bude organizovana, ali je ocenio da je to što su građani sami odlučili na šta da se usmeri 100 miliona dinara već poslužilo svrsi.

Bečejsko udruženje mladih je okviru projekta „Ka transparentnijoj i odgovornijoj javnoj upravi na lokalnom nivou” u saradnji sa Centrom za evropske politike, a uz podršku Evropske unije i Kraljevine Holandije sprovodilo monitoring usvajanja budžeta. Objavljeni sadržaj je odgovornost BUM-a i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Evropske unije i Kraljevine Holandije.

Više u TV prilogu

Pregled rezultata po mesnim zajednicama:

wpDataChart with provided ID not found!

Za Drugu mesnu zajednicu pređite klikom na broj 2

1
2
3
4
5
6
7
8

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име