Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo je opštini Bečej pet miliona dinara na konkursu za energetsku sanaciju kuća i stanova. Opština Bečej dodaće na taj iznos još pet miliona dinara. Tako će za konkurs biti izdvojeno ukupno 10 miliona dinara, a građani će moći da se prijave za postavljanje izolacije na kućama, odnosno stanovima, ili za zamenu stolarije i grejnih tela.

Potrebno je da ministarstvo odobri opštinski pravilnik za konkurs, da se sprovede oglas za izvođače radova nakon čega će građani moći da konkurišu. Opština će najverovatnije finansirati najviše do pola iznosa potrebnog za energetsku efikasnost za konkretno domaćinstvo, a novac će biti isplaćen direktno odabranom izvođaču radova.

Nakon što je Skupština opština Bečej zbog tih promena u opštinskoj kasi usvojila prvi ovogodišnji rebalans budžeta, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić najavio je ubrzo nove izmene. Kako je rekao, promene u budžetu uslediće uskoro zbog obezbeđenog novca za za sanaciju dela Poljaničkog puta, bušenje dva bunara, asfaltiranje dela Bačkog Gradišta kod Bisernog ostrva, te nastavak izgradnje sportskog kompleksa.

Pored prvog rebalansa budžeta, na 23. sednici Skupštine opštine Bečej, usvojeni su, između ostalog, i Plan i program rada sa finansijskim planom Gradskog pozorišta Bečej za 2022. godinu, a data je i saglasnost na Plan rada sa finansijskim planom Centra za socijalni rad Bečej za 2022. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име