Ako se ima u vidu da gradnja kapele na ulazu u pravoslavno groblje u Bočaru traje sedam i po godina, onda bi mogao da se stekne utisak da je u pitanju grandiozni objekat.

A ono, prvobitni projekat je revidiran i umesto planiranih oko 300 kvadratnih metara, bočarska kapela će imati nepunih 187 kvadrata i neće se graditi planirani zvonik visok oko 10 metara. Realizacija prve faze izgradnje bočarske kapele počela je 2. maja 2008. godine. Projekat je izradio „Atelje“ iz Temerina, a radove počela da izvodi bečejska građevinska firma „Stil“. Međutim, nedostatak finansijskih sredstava je učinio svoje. Grubi građevinski radovi iz prve faze bili su, uglavnom, završeni i stalo se.

-Obezbedili smo sredstva u visini 2,7 miliona dinara od Ministarstva za lokalnu samoupravu za završetak izgradnje kapele i shodno donaciji revidirali projekat. Tehničku dokumentaciju uradila je „Direkcija“ iz Novog Bečeja, a izvođač radova je zrenjaninska firma „Pro Casa“. Istina, sve je trebalo da bude znatno ranije urađeno, ali je javna nabavka četiri puta obarana i to je razlog što je izvođač tek nedavno krenuo sa radovima. Najvažnije je da vremenski uslovi idu na ruku građevinarima i ostalim majstorima, pa će sve biti gotovo do kraja godine, saznali smo od predsednika Saveta MZ Bočar Igora Munćana.

Iako je bočarska kapela locirana na ulazu u pravoslavno groblje, koristiće je meštani pravoslavne i katoličke veroispovesti. Olakšavajuća okolnost je što je katoličko groblje u Bočaru locirano u neposrednoj blizini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име