Deo Gradskog orkestra zadužen za svirku... | Foto: Vlastimir Jankov
Deo Gradskog orkestra zadužen za svirku... | Foto: Vlastimir Jankov

Članovi Gradskog orkestra Bečej ispunili su obećenje dato posle nezaboravnog Novogodišnjeg koncerta, kojim su se premijerno predstavili sugrađanima, i 18. januara održali humanitarni koncert u Gerontološkom centru Bečej. Trpezarijska sala Centra bila je, prema očekivanju, ispunjena korisnicima i osobljem.

Shodno kućnom redu ove ustanove, koncert je održan u popodnevnim satima. Orkestar je nastupio u nešto manjem obimu sa 12 članova pod rukovodstvom Miroslava Miše Silaškog, a da program dobije pun doživljaj pobrinulo se devet vokalnih solista. Igrom slučaja, poklopio se broj izvođača sa 21 numerom u programu. Počelo je Tobdžijskim kolom, potom se u ime domaćina na divnom gestu zahvalila Katarina Glavaški, završilo se nastupom svih instrumentalista i vokalnih izvođača, a sve je oplemenjeno plesanjem nekoliko parova korisnika i osoblja Gerontocentra.

Korisnici Geronto centra bili su zahvalna publika | Foto: Vlastimir Jankov
Korisnici Geronto centra bili su zahvalna publika | Foto: Vlastimir Jankov

-Najveća draž ovoga je što nije bilo nikakvog direktnog povoda za performans koji je održan. Miša Silaški nam je ponudio da deo programa Gradskog orkestra izvedu za naše korisnike, mi smo prihvatili i sve je na obostrano zadovoljstvo održano. Poznato je da su naši korisnici teško pokretni i ne mogu ovako nešto da dožive u pozorištu ili nekoj drugoj destinaciji, pa smo veoma zahvalni što su nas se bečejski muzičari setili u došli nam u goste. Mi smo dobra publika, oni su izvrsni muzičari i to se uvek slagalo, rekla nam je Katarina Glavaški.

Kao što se o premijernom nastupu pred Novu godinu još uvek priča među Bečejcima, tako će se sada prepričavati i među korisnicima Gerontološkog centra. Svega će se posebno sećati najmlađa članica vesele družine Andrea Boroš, koja je prvi put nastupala kao vokalni solista.

Katarina Glavaški je pozdravila drage goste i zahvalila im se na gestu | Foto: Vlastimir Jankov
Katarina Glavaški je pozdravila drage goste i zahvalila im se na gestu | Foto: Vlastimir Jankov

-Drago mi je da je naš gest naišao na veliko odobravanje zaposlenih u Gerontološkom centru, a energiju korisnika smo osetili tokom samog koncerta. Očekujemo tokom februara nastup u Srbobranu, a vodimo razgovore oko nastupa u Adi, Zrenjaninu, Senti, Somboru i drugim mestima koja izraze želju da nas vide i čuju, iskren je ideolog okopljanja bečejskih muzičara u Gradski orkestar Miroslav Miša Silaški.

.... oni su pevali... | Foto: Vlastimir Jankov
…. oni su pevali… | Foto: Vlastimir Jankov

Podsetimo da je, posle višegodišnje ideje, Gradski orkestar Bečej osnovan aprila prošle godine. Probe održavaju u Spomen kući „Tan“ i vrata su otvorena svim muzičarima.

.... a neki su i zaigrali | Foto: Vlastimir Jankov
…. a neki su i zaigrali | Foto: Vlastimir Jankov

U junu su nastupali na Međunarodnom takmičenju orkestara u Bjeljini, pred Novu godinu su se predstavili sugrađanima, a sada planiraju da slična zadovoljstva prirede i ljubiteljima muzike u okolnim sredinama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име