Pozorište Bečej: Arhiva
Pozorište Bečej: Arhiva

Mnogi žitelji Bečeja, ali i drugih mesta, objavili su na svojim profilima na društvenoj mreži Fejsbuk da je „Najatraktivnija turistička destinacija 26. septembra i 4. oktobra Gradsko pozorište Bečej.

Objave su u samo jednom danu preplavile Fejsbuk, a oni koji nisu znali o čemu se radi, kontaktirali su svoje poznanike samo s jednim pitanjem – o čemu se u stvari radi? Stvar je vrlo jednostavna – u pitanju je svojevrsna marketinška kampanja koju je pokrenuo jedan od organizatora događaja.

Događaji, tačnije rečeno, nisu u bukvalnom smislu turistički, ali, mogu da bude, ako se pod tim podrazumeva publika koja, mahom, treba da dođe iz drugih gradova, država…

Zašto se odlučio za ovakav vid najave, koji je, ako se u obzir uzme zainteresovanost korisnika društvenih mreža da saznaju detalje, urodio plodom, otkrio je za dnevne internet novine „MojBečej“ Siniša Tomić.

– Marketing kao nauka se zasniva na malom broju pravilnosti i definicija, pogotovo promocija. Uspešan promocija finalnog proizvoda zavisi od kreativnosti u kombinaciji sa psihologijom. Kako je čovek radoznaliji od mačke, koju je radoznalost i ubila, smislio sam da ljudima dam nepotpune informacije. Nakon toga su ljudi sami krenuli da traže informacije, nisam ja bio dosadan, objasnio je Tomić.

I, evo o čemu se radi.

Mladi okupljeni oko neformalne grupe „Mighty, mighty Bechejs“ u najvećoj potiskoj opštini organizovaće pomenutih datuma nekoliko događaja.

Za 26. septembar zakazana je promocija trećeg izdanja knjige „Novosadska pank verzija“ i fanzina Iluzija slobode, takođe treće izdanje. Na promociji knjige govore Igor Todorović Zgro i Sava Savić, a iste večeri u Pozorišnom klubu sviraju sviraju Bomber, ovdašnji Fiskalni račun i S.O.K. 91.

Ulaznica košta 100 dinara, a događaj počinje u 20 sati.

Proslava godišnjice oslobođenja od fašističkog okupatora predviđena je 4. oktobra, a tim će povodom biti organizovana tribina naziva „Antifašizam, juče, danas, sutra“.

Na tom će skupu govoriti Zoran Petakov Zeka, Daško Milinović (Red union, Uzbudilnik) i Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej. Potom će nastupiti bend iz Velike Britanije Billy Club, kao i Red Union iz Novog Sada, beogradski sastav Vox populi i novobečejski JKMAMKK.

Program i te večeri počinje u 20 sati, a ulaznica košta 200 dinara.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име