– U okviru grupe delujemo onako kako bismo to činili i da nismo isključeni iz Saveza vojvođanskih Mađara. Zastupamo interese svih građana opštine, ali, pošto nismo politička partija, nije nam važno šta kažu iz Subotice, Novog Sada i Beograda, saglasni su članovi Grupe građana „Za opštinu Bečej“.

 

 Na današnjoj (20. novembar) konferenciji za novinare organizovane u maloj sali  u opštinskoj zgradi povodom godine postojanja organizacije predsednik Edvin Ferenc izjavio je da GG „Za opštinu Bečej“ radi u interesu svih žitelja, a naročito pripadnika mađarske nacionalne zajednice. Sa tim je saglasan i potpredsednik udruženja Peter Knezi i dodaje da je članstvo, koje trenutno broji oko 60 ljudi, iz meseca u mesec brojnije.

– Osnivanje ovog udruženja je bio jedini način da se ono što smo kao članovi SVM-a potpisali koalicionim sporazumom i ispunimo. Potom smo isključeni iz te stranke, pa je bilo neophodno da se i formalno legitimišemo, istakao je Knezi i dodao da je „Za opštinu Bečej“ najviše ponosna na svoje članove koji vode Javno preduzeće „Komunalac“ i Narodnu biblioteku Bečej, Norberta Kovača i Izabelu Šormaz. 

– Pored direktorke biblioteke Šormaz i direktora „Komunalca“ Kovača, koji je to javno preduzeće digao iz mrtvih, izuzetno smo ponosni na rad i zalaganje naših članova u Opštinskom veću, Andreu Galgo Ferenci zaduženu za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije i Ištvana Ačaija, kom pripada resor mesnih zajednica i verskih organizacija. Pored socijalnih programa, naša grupa ima i program za mlade za koji je zadužen Atila Tripolski i koji to dobro sprovodi, izjavio je Knezi, inače predsednik Skupštine opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име