A megosztott öröm kétszeres öröm – ez lett a mottója a tegnap kezdődött Gyermekhétnek Szerbiában. Mivel a szerb kormány a szolidaritás és az együttműködés évévé nyilvánította 2020-at, a rendezvény fókuszát is ez határozta meg.

Az óbecsei Gyermekbarátok Egyesülete 2001 óta dolgozik a gyerekek egyenlő esélyeinek a megteremtésén a községben, 2008-tól pedig szociális és pedagógiai támogatást is nyújtanak a hátrányos körülmények között élő, fogyatékkal élő és tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek.

Šormaz Izabella elnök a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: az egyesület az év minden napján azon dolgozik, hogy a gyerekek jogai minél jobban érvényesüljenek Óbecsén.

Óbecsén immár hagyománya van annak, hogy a Gyermekhét ideje alatt Gyermekek a gyermekeknek címmel gyűjtést szerveznek a rászorulók számára. A tiszta ruhákat, lábbeliket, játékokat, tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket pénteken 10 és 16 óra között lehet majd átadni a Fő u. 47. alatt lévő Ifjúsági és Gyermekközpontban.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име