Óbecsén a Gyermekhét alaklmával a köz- és oktatási intézmények idén is számos programmal készültek. A színházlátogatás és a különböző műhelymunkák mellett a diákoknak lehetőségük volt megismerni a helyi tűzoltókat is.

Az idei gyermekhét témája a generációk közötti szakadék áthidalása – minden gyermek öröméért. A Műszaki Iskola ebből a célból kreatív műhelymunkát szervezett. A tudományok órája keretében a kicsik számos új dologgal ismerkedhettek meg.

Sanja Biro, szerbnyelv tanár, Műszaki Iskola, Óbecse:

Szeretnénk megmutatni a kicsiknek, hogy mi is az, amivel a mi iskolánkban foglalkozunk. Különböző szakok diákjai vannak itt, akik műhelymunkákon foglalkoznak az óvodásokkal, az arcfestés mellett közös képzőművészeti programok is vannak, az iskolánk egyik tanára pedig tudományos kísérleteket mutat be a gyerekeknek.

Az általános iskolások idén a tűzoltóálloműsra is ellátogattak, amit nagyon élveztek.

Annak ellenére, hogy a hét folyamán a tanulás háttérbe szorult, a diákok mégsem unatkoztak, hiszen a színházi előadások, a könyvtárlátogatások és origami foglalkozások mellett szabadtéri programokban és sporttevékenységeken is részt vettek.

Aggódás a jövőért

Nem újdonság, hogy egyre kevesebb a gyerek Óbecse községben, ahol mind az alacsony születésszám, mind a lakosság száma és a szegénység nagy gondot jelent. Amikor elkezdődött a Helyi Gyermekjóléti Akcióterv megvalósítása, a költségvetésben kétmillió dinárt szántak rá, miközben az utóbbi években csupán 400 ezer dinár jut ugyanerre a célra, holott egyre több gondot kell orvosolni.

– Ez nem jelent jót a szociálisan veszélyeztettek támogatását illetően, és rossz hatással van a többtagú, szegény családban élő gyerekek jövőjére is – értékelte Šormaz Izabella, a Gyermekbarát Egyesület elnöke.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име