Hotel za cveće i drveće je pansion u kome vaše biljke mogu da prezime u idealnim uslovima, tako vlasnica u prvim redovima na društvenim mrežama opisuje svoj nesvakidašnji poduhvat.

Meštanka sela Drljan Daliborka Popov iskoristila je jedan od potencijala sela  – mnogo slobodnog prostora uz ljubav koju gajbi prema biljkama i prirodi, te sve zaokružila inovativnim preduzetničkim projektom.

Iako na prvi pogled deluje da će ovakvu kompletnu uslugu, odnosno brigu biljkama, uglavnom tražiti vlasnici kafića i restorana jer tokom zime nemaju gde sa biljkama koje im u letnjim mesecima ulepšavaju terase i bašte, javljaju se i potencijalne klijenti drugačijeg profila.

Kompletna nega cveća i drveća podrazumeva smeštaj u prostorijama sa adekvatnom temperaturom, sa dovoljno svetla, uz zalivanje, prihranjivanje, a u slučaju potrebe i presađivanje. Zato svaka svaka biljka na pansionu ima svojevrsni dosije – sa fotografijom i navedenom potrebnom negom, koja se evidentira u dnevniku.

-Ponos terase ili dvorišta sa prvim hladnim danima postaje problem, ako u stanu ili kući nema adekvatnog prostora gde će biljke prezimiti. Zbog toga postoji Hotel za cveće i drveće, sa dovoljno prostora i sa svim uslovima za najbolju moguću negu vašeg cveća. Ukoliko neko ne može sam da donese biljke, mi možemo otići po njih i da ih vratimo na proleće. Svaka biljka će biti propisno obeležena, fotografisana prilikom preuzimanja i uredno vraćena u dogovoreno vreme u optimalnom stanju, objašnjava naša sagovornica.

Život na selu, pokazuje nam Daliborka, ipak može da bude dinamičan koja se, svakodnevne obaveze u kancelariji mesne zajednice Mileševo, gde obavlja posao sekretarke bavi i umetničkom fotografijom. Posle seoskih i ravničarskih motiva ovekovečenih aparatom i predstavljenih na izložbama, sada planira u fokus da stavi druge, ne toliko prijatne teme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име