Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Košarkaškim klubom „Bečej”  organizuje, od 1. do 4. jula, sada već tradicionalni, treći po redu, humanitarni turnir u uličnom basketu „Bečej 2016“, na platou ispred gradske kuće na Pogači.

Pored basketa „tri na tri” biće održano i takmičenje u šutiranju trojki, a priznanja su namenjena najmlađem i najstarijem učesniku turnira.

Iz kancelarije za mlade zadovoljni su odzivom ekipa. Prema rečima Daneta Mandića, koordinatora Kancelarije za mlade opštine Bečej, kako bi se utakmice nesmetano igrale i u večernjim satima, ove godine je iznajmljena LED rasveta.

Pobeda na ovom turniru nije najvažnija, važno je dobro druženje, promocija sporta, ali i mogućnost da se pomogne mladom Bečejcu Eriku Kalmaru.

Za Bečejce koji karijere u sportu grade van granica naše države, turnir u centru grada, prilika je da se druže sa prijateljima, sugrađanima. Ivan Stanković, koga je košarka odvela na Kipar, u Bečej je na godišnji odmor stigao baš na dan početka skupa u srcu grada.

Prvog dana turnira, u petak, odigrano je 18 utakmica, danas je na programu 14, plus još četiri utakmice osmine finala. Završnica turnira je, zbog dana žalosti, pomerena na ponedeljak 4. jul.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име