Crveni krst u Novom Bečeju i ove godine organizuje humanitarnu akciju kojom će biti obezbeđeni novogodišnji paketići za decu korisnike narodne kuhinje.

U opštini Novi Bečej ukupno ima 225 korisnika narodne kuhinje, od čega šezdesetoro dece uzrasta do dvanaest godina. Humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava ili slatkiša, grickalica, igračaka i svega ono što može činiti novogodišnji paketić, Crveni krst organizuje po treći put, pod nazivom „Jedan paketić puno ljubavi“.

Dunja Svirčev, saradnica Crvenog Krsta Novi Bečej, kaže da s obzirom da ova deca rastu i žive u teškim uslovima, zaslužuju da budu usrećeni makar na kratko, paketićem za novogodišnje praznike: „Ovo je prava prilika da deca vide da neko misli na njih, bez obzira na teške uslove u kojima žive. Ove godine imamo manji broj dece, ali i broj od njih šezdesetoro je zaista poražavajući. Poslali smo zahteve firmama, školama, mesnim zajednicama i drugima, da se odazovu akciji. Nadamo se da će odziv biti dobar i akcija uspešna, ali to zavisi najviše od donatora. Podela paketića je planirana za kraj decembra uz prigodan program.“

Humanitarna akcija „Jedan paketić puno ljubavi“ traje do 20. decembra, a građani slatkiše, grickalice i igračke mogu doneti u prostorije Crvenog krsta u Novom Bečeju, svakog radnog dana od 8 do 12 časova, dok novčana sredstva mogu uplatiti na žiro račun Crvenog krsta koji glasi 355-1023056-40 ili prilog ubaciti u kutije koje su postavljene u prodavnicama „Laki 2“ i „Laki 3“ u Novom Bečeju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име