Kroz Srbiju bi trebalo da bude izgrađena biciklistička staza i turistička signalizacija ka zaštićenim područjima na delu rute Eurovelo 11.

Naime, Srbija i Mađarska u okviru trećeg poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje realizuju projekat razvoja prekogranične mreže biciklističkih staza koja ima pristup prirodi – „EcoBikeNet”.

Glavne aktivnosti partnera u Srbiji su izrada projektno – tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze duge oko 14,8 kilometara, kao i turističke postavljanje signalizacije cele deonice. Srbija će time biti na mapi evropskih biciklističkih staza. Inače, Eurovelo 11 se proteže od severoistočne Norveške do Grčke, u dužini od 6.000 kilometara. Više od polovine rute se u Srbiji prostire duž nasipa na rekama Tisa i Dunav.

Kako se navodi na sajtu Pokrajinske Vlade projekat je započet 1. decembra 2020. godine i trajaće 18 meseci, sa ukupnim budžetom većim od 350.000 evra.

Projekat „EcoBikeNet“ se odnosi na izradu odgovarajuće projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju biciklističke staze i turističke signalizacije ka zaštićenim područjima na delu rute Eurovelo 11, što je preduslov za izgradnju biciklističkih staza kroz Mađarsku i Srbiju na toj ruti. Ovaj koridor definiše Evropska biciklistička federacija sa ciljem da poveže sever i jug evropskog kontinenta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име