U opštini Bečej pripremljeno je oko 380 mesta za lica koja jesu ili će biti evakusaina.

 

Neki od njih su prostor sportskog centra, Gerontološki centra, hotela „Bela lađa“, „Ribnjak“ i „Fantast“. Zbog pomeranja Mrtve Tise, koja se preliva u atar, „Vode Vojvodine“, obezbedile su agregat za crpnu stanicu, te se ne predviđaju problemi u tom delu Bečeja.

Iz opštinske uprave apeluju na građane da ustupe motorna vozila, pumpe za vodu, kamione za prenos peska i ostaloo što može pomoći u zbrinjavanju ljudi koji su ugroženi u poplavama. Sve informacije u vezi sa pomoći ugroženom stanovništu mogu se dobiti na 021/6915447. Bečejci i Gradištanci, njih više od 130, krenuli su jutros put Šapca i Sremske Mitovice, ustvari gde god je potrebno, da pomognu tamošnjem stanovništvu i dobrovoljcima iz cele Srbije u borbi protiv poplava. Radnici Komunalca, FTO Link, direktori javnih preduzeća, članovi Opštinskog veća, žitelji potiske opštine dobre volje i snažnih ruku krenuli su u zajednčku misiju – pomoći zemljacima.

Podsetimo, ćebad, peškire, opremu za bebe, higijenska sredstva, obuću, odeću, konzeviranu hranu, flaširanu vodu i ostalo građani Bečeja mogu doneti danas i sutra u Glavnu 47 u periodu od 14 do 19 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име