Tačno 600 pakovanja limuna, 160 pakovanja kajsija, 150 pakovanja nektarina i 102 pakovanja bresaka, sve sa oznakom „bio“, članovi Bečejskog udruženja mladih Oskar Lukač i Nikola Zečević dovezli su iz Nove Pazove iz distribucionog centra u Bečej prošlog utorka.

Donacije, obezbeđene u saradnji Banke hrane Vojvodine i Delhaize Serbia, podeljenje su u rekordnom roku – istog dana su predate najugroženijim stanovnicima opštine Bečej. Prvo su u Bečeju voće na adrese svojih korisnika distribuirali iz inicijative Humani ljudi Bečeja, a istovremeno je deo odvezen u Bačko Gradište, gde su volonterke Humanitarnog udruženja „Đina“ pripremile pakete za desetine i desetine porodica u tom selu.

Vredne aktivistkinje u Bakom Gradištu pripremaju pakete za porodice
Vredne aktivistkinje u Bakom Gradištu pripremaju pakete za porodice

– Neizmerno smo zahvalni na prilici da sarađujemo sa Bankom hrane Vojvodine i sa njihovim partnerima. U našoj opštini ima mnogo siromašnih ljudi, mnogo je dece i starih koji ne mogu da priušte kvalitetno voće i povrće. Nadamo se nastavku ove uspešne saradnje, na zadovoljstvo svih nas, a najviše naših sugrađana koji žive u teškim materijalnim uslovima. U ime Bečejskog udruženja mladih se zahvaljujem ovom prilikom Konjević DOO na ustupanju kombija, kako ovog puta, tako i svih prethodnih za potrebe prevoza donacija hrane, ali i nameštaja, bele tehnike i garderobe, što takođe organizujemo u partnerstvu sa lokalnim organizacijama, rekla je Ana Aćimov iz Bečejskog udruženja mladih.

Dodajmo i da se Banka hrane Vojvodine zalaže za ukidanje PDV-a na doniranu hranu, jer smatraju da bi to podstaklo proizvođače i distributere hrane da viškove doniraju u većoj količini, što može da doprinese smanjenju gladi i siromaštva u Srbiji.

Samo u prvih pet meseci ove godine je Banka hrane Vojvodina prikupila 80 tona namirnica, a prošle godine pet tona manje. U saradnji sa brojnim organizacijama hrana se distribuira socijalno ugroženom stanovništvu na dnevnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име