Radnici Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ u Bečeju, priključili su se obustavi rada, saznaje portal MojBečej.rs. Kako su nam rekli, podržavaju kolege širom Srbije u borbi za bolje uslove rada. 

Širom opštine Bečej ne radi dostava i deo šaltera u glavnoj zgradi, što će svakako usporiti pružanje usluga. Radnici zahtevaju povećanje plata za najmanje 30 odsto, zapošljavanje dodatnih radnika i isplatu zarade iz dobiti za prethodnu godinu do kraja oktobra.

Zaposleni koji su obustavili rad navode da nisu sindikalno organizovani, kao ni politički, te da se ograđuju od bilo kojih saopštenja sindikata, kao i zvaničnih predstavnika „Pošte“.

Radnici širom Srbije u svom saopštenju kritikuju trenutno rukovodstvo koje se, prema rečima radnika, stalno povećava, dok je broj zaposlenih na osnovnim pozicijama sve manji. Oni su posebno istakli da „Pošta Srbije“ ne predstavljaju teret za državni budžet, već ga aktivno puni. Radnici ističu da su im plate čak 50 odsto ispod republičkog proseka, uslovi rada su neprihvatljivi, a broj zaposlenih, posebno poštara, šalterskih radnika, kurira i onih u preradi je alarmantno nizak.

-Ovo je radnička borba za bolje uslove rada i za poboljšanje materijalnog položaja i tako će ostati do kraja, piše u saopštenju gde se dodaje i sledeće: još jednom obaveštavamo koleginice i kolege, sve medije, da ćemo bez obzira na pritiske koje trpimo sa brojnih strana – zastrašivanje, upozorenja i opomene pred otkaz, istrajati u našim zahtevima.

Deo zaposlenih u JP „Pošta Srbije“ su od 24. oktobra u obustavi rada. Broj kolega koji se pridružuju povećava se iz dana u dan.

Poštari, kuriri, šalterski radnici, delovi poštanskih centara i dalje ne rade i neće nastaviti rad do ispunjenja zahteva, poručuju radnici.

1 KOMENTAR

  1. Konačno! Već diže vreme poštara mnoge opštine nemaju. A uslovi su im stvarno ispod svih granica! Podržavam, neka istraju!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име