Péterrévén idén negyedik alkalommal rendezik meg az immár hagyományosnak nevezhető vásárt. Az év utolsó vásárát november 23-án szervezi az óbecsei Komunalac kommunális közvállalat.

 

Az árusok még ezen a héten jelentkezhetnek a péterrévei Helyi Közösségben (Felszabadulás Tér 1.) illetve Óbecsén a kommunális közvállalat irodájában (Vadász utca 5.).

A szervezők értesítése szerint amennyiben a rendezvény napján az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a vásár megtartását, akkor a helyfoglalásaik érvényesek lesznek a következő év első, márciusi rendezvényére. A Tisza menti faluban 2012 szeptemberében élesztették újjá a vásárok hagyományát a Helyi Közösség szervezésében. Azonban a szerbiai törvények értelmében piacokat csak közvállalatok üzemeltethetnek és tarthatnak fenn és ez vonatkozik a vásárok szervezésére is, így a helyiek tiltakozása ellenére is a tavalyi év óta az óbecsei Komunalac Közvállalat szervezi a rendezvényt.

A péterrévei vásárokat úgy illesztették be a vásárok sorába, hogy azokat mindig akkor rendezik, ha az adott hónapban öt vasárnap van. Az év utolsó vásárára is több mint 150 árust várnak a szervezők.

 

Szabó Attila

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име