Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić u društvu kugaša Vojvodine iz Bačkog Gradišta | Foto: V. Jankov

Kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradšta su usamljeni na vrhu Prve vojvođanske lige i imaju lepe izglede da se vrate u prvoligašku konkurenciju.

Nije samo to dobra vest iz kluba koji je u periodu od 2006. do 2019. godine podario srpskom kuglanju sedam svetskih prvaka u različitim uzrasnim kategorijama. Stižu im obećanja da će se u Bačkom Gradištu postaviti montažna četvorostazna kuglana, a to znači da bi se vratili kući i kuglali pred svojim sugrađanima.

– Učinićemo sve da se postavi montažna kuglana u objektu Kuglaškog kluba Vojvodina u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“ i tako jedan od najuspešnijih sportskih kolektiva u opštini dobije optimalne uslove za rad i takmičenje, rekao je prilikom posete Bačkom Gradištu i druženja sa kuglašima predsednik opštine Bečej Dragan Tošić. Konkurisaćemo kod viših nivoa vlasti za potrebna sredstva u visini oko šest i po miliona dinara, a ako ne prođe naš projekat, onda će opština izdvojiti svoja sredstva i obezbediti kuglašima Vojvodine da u svom selu i pred svojim navijačima nastupaju, nadajmo se, u prvoligaškoj konkurenciji.

Minule sezone su kuglaši Vojvodine bili domaćini tokom prvoligaškog karavana u Feketiću, a ove sezone dočekuju rivale pokrajinske elite u Novom Bečeju.

Uz Inđiju i Sremsku Mitrovicu jedini smo vojvođanski klub koji nema odgovarajuće uslove za takmičenje u svom mestu, primećuje trener-igrač Vojvododine Milan Kaćanski. Mesna zajednica je već pokrenula inicijativu da se postavi montažna četvorostazna kuglana u postojećem objektu, a obećanje prvog čoveka opštine Dragana Tošića smo ozbiljno shvatili i to nam je „vetar u leđa“ da istrajemo u aktelnoj sezoni na povratku u prvoligašku konkurenciju.

Ostvarenje takmičarskih ambicija kuglaša iz Bačkog Gradišta umnogome zavisi od ishoda subotnjeg derbija poslednjeg kola prvog dela prvenstvenog karavana. Jer, od 16 sati dočekuju u novobečejskoj kuglani drugoplasirani Kristal iz Zrenjanina. Podsetimo, Bačkogradištanci su lider na tabeli Prve vojvođanske lige sa 15 bodova, a Zrenjaninci imaju bod manje na drugom mestu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име