Foto: Ilustracija, centar Bečeja
Foto: Ilustracija, centar Bečeja

Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bečej imenovani su danas (19. septembra) na sednici Opštinskog veća opštine Bečej.

Osmočlani Savet za bezbednost saobraćaja čine: Zoran Popov, diplomirani inženjer saobraćaja, predsednik, Dane Mandić, student, zamenik predsednika, Boban Rajlić, viši policijski inspektor, Danijel Bobanj, diplomirani inženjer informatike, Andor Božik, diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta, Snežana Bašić, diplomirani pravnik, Nebojša Ćuk, diplomirani inženjer saobraćaja i Željko Trbić, radnik na održavanju u osnovnoj školi.

Posao Saveta za bezbednost saobraćaja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, jeste unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, realizacija preventivno-promotivnih aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja, naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja, tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja.

Savet za bezbednost saobraćaja u obavezi je da pripremi godišnji Program korišćenja sredstva u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, kao i da izvesti o trošenju tih sredstava.

Inače, sredstva od novčanih kazni, u visini od 70 odsto pripadaju budžetu Republike, a u visini od 30 odsto budžetu jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji je prekršaj učinjen. Od 70 odsto sredstava koja pripadaju budžetu Republike, 75 odsto se koristi za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od 30 procenata sredstava koja pripadaju budžetu jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji je prekršaj učinjen, 50 odsto sredstava se koristi za popravljanje saobraćajne infrastrukture jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji je prekršaj učinjen. Novac se troši u skladu sa programom saveta za bezbednost saobraćaja.

U budžetu opštine Bečej za ovu godinu za rad, projekte i aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Bečej predviđeno je 3.247.000 dinara, s tim da su od tog iznosa preneta sredstva iz prošle godine 1.747.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име