Iznenada, od posledica srčanog udara, preminuo je u 62. godini Milan Zoljić Zolja! Prilikom vraćanja iz Malog Zvornika, gde mu živi majka, na putu za Bečej, gde u Savezu sportova opštine Bečej radi supruga Stojanka Došić, u blizini Loznice mu je pozlilo, potom je doživeo srčani udar, usledio je pokušaj reanimacije u lozničkoj bolnici, ali bez uspeha.

Milan Zoljić Zolja sahranjen je u danas, 28. novembra, u Malom Zvorniku.

Milan Zoljić je rođeni Tuzlak, gde se paralelno školovao i igrao fudbal u ondašnjem prvoligašu Slobodi, ostao je u sportu po dva osnova. Završio je Višu trenersku školu, kratko se bavio trenerskim poslom, a posle sportskim menadžerstvom. Drugi osnov, po kojem je i stigao na obalu Tise, je što je pratio suprugu Stojanku Došić Coju, svojevremenu košarkašku reprezentativku, članicu evropskog šampiona Jedinstva iz Tuzle i prvu „rodu“ ŽOKK Bečej, koji je s njom osvojio prvu, od dve, titulu nacionalnog pravaka u sezoni 1993/94.

Bio je Milan Zoljić i trener B prvoligaša Bečeja u proleće 1998. godine, godinu dana ranije je vodio Vojvodinu iz Bačkog Gradišta, a bio je i član stručnog štaba superligaša Vojvodine iz Novog Sada u sezoni 1999/2000. kad je Dragomir Okuka bio prvi put šef najstarijeg člana elite. Poslednji klupski angažman imao je u Premijer ligi BiH kao sportski menadžer Drine iz Zvornika.

Van sporta, Milan Zoljić je u Bečeju radio i kao menadžer, tačije direktor Gradskog pozorišta Bečej, odnosno hotela „Fantast“ pri PIK Bečej.

Iza Milana Zoljića ostala je neutešena supruga Stojanka, koja je bila sa njim u kolima kada mu je pozlilo.

2 KOMENTARA

  1. PROŠLO JE NEŠTO VIŠE OD PET GODINA OD ODLASKA MOG VELIKOG PRIJATELJA MILANA ZOLJICA, SPORTSKOG RADNIKA I DOBROG ČOVEKA…

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име