Mirjana Kolundžić Kuzmanović
Mirjana Kolundžić Kuzmanović

Mirjana Kolundžić Kuzmanović preminula je iznenada juče (5. septembar), saopštili su iz Gradskog pozorišta Bečej.

Kolundžić Kuzmanović je više od 20 godina radila u Gradskom pozorištu Bečej, jedno vreme i kao direktorka ustanove, a potom kao koordinatorka dramskih sekcija i organizatorka programa i koordinatorka Školice glume, navode iz te ustanove kulture.

Mnoga deca iz opštine Bečej su kroz rad u Školici glume sticali prva pozorišna znanja, a znatan deo njih trajno je ostao vezan za pozorišni život. Neki od njih su danas profesionalni i amaterski glumci.

Kao rediteljka predstava za decu i amatere Mirjana Kolundžić Kuzmanović je ostvarila više od deset predstava – razigranih, veselih, duhovitih i pametnih – čije su premijere, najčešće dupke pune, bile veliki događaj u našoj sredini.

Iz kolektiva Gradskog pozorišta Bečej navode da će koleginicu pamtiti i po velikoj vezanosti za festival Majske igre.

-Njeno angažovanje oko organizacije jednog od najvećih festivala u našoj zemlji i šire, seže decenijama unazad, tako da je mnogobrojni gosti iz Srbije i inostranstva pamte kao predanog pozorišnog radnika, uvek sa prepoznatljivim osmehom i entuzijazmom zaljubljenika u pozorište. Njenim preranim odlaskom kolektiv Gradskog pozorišta Bečej izgubio je ne samo prijatelja i kolegu već i velikog borca da kulturni život našeg grada bude mnogo više od provincijalnog. Mirinoj porodici izražavamo najiskrenije saučešće, napisale su njene kolege.

4 KOMENTARA

  1. Trebali bi svi poznavati ovakvu osobu,to je „vrsta“ koja izumire,koja retko nalazi osobe poput sebe.To je sadašnjost, a ja veoma često proživljavam prošlost,i tamo mi je lepo,toplo.I treba da postoji prošlost, i ljudi u njoj,kao što je bila Mirjana Kuzmanović.Nisam bila prisna sa njom,ali smo se uvek lepo pozdravile i prepoznale,šta god to značilo,a značilo je da smo iz Bečeja …

  2. Vedrina, osmeh i velika ljubav su zračile iz Mirjane. Nesebično davanje sebe igri u pozorištu i životu obeležile su Mirin život. Čast mi je što sam radio sa njom!

  3. Mirjana je u kulturnim vodama zaplovila još davnih 90-ih u MBI Radio Bečeju kada se javila na audiciji za voditelja. Potencijal koji je imala sam odmah prepoznao tako da smo mesecima radili i vežbali u pomoćnom studiju. Vrlo brzo je počela da radi kao voditelj da bi kasnije prevagnula njena ljubav ka reklamama gde je sve do kraja svoga života dala veliki doprinos i na tom polju. Bilo je divno raditi sa tobom, pogotovo što si plenila dobrotom, odgovornošću i velikom profesionalnošću!
    Zauvek ću pamtiti tvoj vedri lik koji se retko sreće!
    Sava Hirvatski

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име