Sa izložbe inovatora „INNOVA 2022.“ u Bečeju
Sa izložbe inovatora „INNOVA 2022.“ u Bečeju

Bečejsko Društvo stvaralaca i inovatora „Innova“ organizovalo jednodnevno druženje

Lepa tradicija bečejskog Društva stvaralaca i inovatora „INNOVA“ nastavlja se. Reč je o jednodnevnom druženju međunarodnog karaktera, jer su im u gostima, pored nekoliko srodnih udruženja iz okoline, bili i inovatori mađarskog grada Hodmezevašarhelja.

-Ranije je bila veća zainteresovanost, ali je pauza zbog korone kod mnogih umanjila interesovanje. A upravo u vremenu kada su, između ostalog, ekonomske prilike otežane, inovatorstvu u raznim oblastima stvaralaštva treba pružiti priliku. Imajući sve u vidu, sretni smo da smo imali priliku da ugostimo ljude sa sličnim interesovanjima kao što su naša, da se družimo, razmenjujemo iskustva i, ponešto naučimo, jer smo imali i četiri predavanja tokom prepodneva, a onda smo u podne prešli u izložbeni salon, gde je postavljena izložba proizvoda desetak inovatora. Na kraju, zahvalio bih se opštini Bečej na finansijskoj pomoći za organizaciju „INNOVE 2022.“ i Spomen kući „Tan“ u čijem prostoru se sve dešavalo, rekao nam je, pošto je otvorio  manifestaciju, predsednik Društva organizatora Tibor Dostan.

Predavanja su pažljivo praćena
Predavanja su pažljivo praćena

Akademik iz Novog Sada Mato Zubac predstavio je FIPROT – F 1, Folirno sredstvo protiv suše biljaka, Đorđe Štangl iz Čelareva je govorio o primeni lekovitog bilja u medicini i kozmetici, mr Miloš Borjan iz Subotice predstavio je Udruženje Ličana „Lika“, a Lajoš Vašarhelji iz mađarskog Sigligeta je približio Višenamensku opremu za proizvodnju toplote sa njenim skladištenjem.

Na izložbi ne velikog gabarita mogle su se videti brojne inovacijem, od „Per per“ uređaja za jačanje mišića u vodi, medicinske stolice za kupatilo, preko prirodnih preparata na bazi lekovotog bilja ili mašine koja za sat vremena samelje tonu voća i odvoji koštice od breskvi, kajsija, šljiva ili propasira dunje, jabuke, kruške, do, u predstojećem periodu vrlo aktuelni, Smart protočnih bojlera sa regulatorom toplotne vode i proverenom energetskom efikasnošću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име