Učenica sa Tajlanda Pasharee Sahatsaphat (18) koja je u Bečeju na interkulturalnoj razmeni i koja pohađa Gimnaziju Bečej predstavila je danas svojim vršnjacima svoju egzotičnu zemlju, kroz kulturni indentitet, običaje i tradiciju.

-Veoma mi se sviđa ovde u Srbiji iako je vaša kultura i tracija veoma različita od naše. Drago mi je da sam svoj 18. Rođendan proslavila ovde, bila je organizovana i žurka, moja prva rođendanska žurka i žurka uopšte. Mnogo su mi dragi prijatelji koje sam stekla ovde. Ljudi u Srbiji su vrloo druželjubivi i rado će ti pomoći u svakoj situaciji. Bila sam i u Novom Sadu, Čačku i Kragujevcu. Imala sam priliku da se upoznam sa školskim sistemom, veoma se razlikuje u odnosu na moju zemlju. Mladi ovde mnogo uče, imaju dobro obrazovanje i odlično govore engleski jezik, rekla je Pasharee Sahatsaphat. Kako je istakla, preporučiće Srbiju kao dobru destinaciju svojim vršnjacima u Tajlandu.

Gošća Bečejaca je u najveću potisku opštinu stigla iz Gornjeg Milanovca gde je na jednogodišnjem programu razmene. Inače, AFS Interkultura Srbija jeste organizacija sa kojom gimnazija već nekoliko godina uspešno sarađuje, Tokom jednodnevnog boravka u Bečeju mlada Tajlanđanka slušaće nastavu učenicima II-4 na mađarskom nastavnom jeziku.

Učenici gimnazije Bečej krajem ove sedmice odlaze na put, i u to Belgiju, gde će imati priliku da učestvuju u sličnoj interkulturalnoj razmeni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име