Példátlan dolog történt az óbecsei községi képviselő-testület tegnapi ülésén: a 15 napirendi pontot kevesebb mint egy óra alatt vita nélkül fogadták el a helyi képviselők.

A megszavazott előterjesztések egyébként nagyobb részt káderkérdések voltak (például kinevezték az iskolák iskolaszékeit), kisebb részt helyi határozatokat hangoltak össze a kommunális tevékenységekről szóló új törvénnyel. Bár semmi sem kötelezi erre, Knézi Péter, az óbecsei képviselő-testület elnöke elkészítette a testület 2012. július 3-a és 2014. augusztus elseje közötti munkájáról szóló beszámolót, ebből is kiderült: a korábbi gyakorlattól eltérően a helyi képviselők kiugróan sokszor foglalkoztak az elmúlt két évben káderkérdésekkel, ugyanis a napirendi pontoknak a felét ezek tették ki.

Knézi Péter az ülésen bejelentette azt is: Dušan Jovanović, volt demokrata párti képviselő a Szerb Megújhodási Mozgalomhoz igazolt át, és a Liberális Demokrata Párttal alkotott Fordulat koalíció frakcióvezetője lett, míg dr. Molnár Viktor helyett – aki tartományi mezőgazdasági segédtitkárrá történt kinevezése után még tavaly lemondott mandátumáról – Ragács Ervin lett a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezető-helyettese. Ő egyébként az ülés végén képviselői kérdés gyanánt tette ismételten szóvá azt, hogy a bácsföldvári helyi közösség épülete katasztrofális állapotban van, a tető beázik, és a madárürülékes víz az irodákig is lecsorog.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име