Društveni centar iz Novog Sada podržali su i Bečejci, i to Gradsko pozorište, „Mighty Mighty Bechej’s“ i „Filadendron Production“.

 

Tim povodom snimili su video koji je danas postavljen i na „You tube“.

Situacija je danas takva da gledamo kako svakodnevno vlast, opozicija, administracija i ljudska glupost degradiraju i kulturu i umetnost, objašnjava Siniša Tomić, aktivista.

– Oko nas vise nisu ljudi već Srbi, Mađari, Albanci, pravoslavci, katolici, muslimani, Jevreji, Romi, p*deri, transvestite i ostala čuda. Smatrali smo da je veoma bitno da se oglasimo i da iskažemo nasu nedvosmisleni podršku grupi koja je u proteklom periodu, a nadamo se da će i u budućnosti, promovisati ideje zdravog razuma. Pre svega mislim na opštu jednakost I ljudski odnos između pojedinaca sa različitim osobinama, mislim na poštovanje čoveka kao pojedinca, ali i korisnog dela društva, jer kakve su nam akcije, takvo nam je društvo. Aktivisti su organizovali veliki broj kulturnih dešavanja u Društvenom centru, ali I u drugim delovima Novog Sada. Moram da istaknem da su oni jako puno pomagali i akcije u Bečej, veliki deo zasluga za uspešnu Proslavu oslobođenja, koju smo organizovali 4. oktobra pripada upravo Društvenom centru, čime su pokazali da sire pozitivnu energiju I zdrav razum I na region. To je jedini ispravan put u lečenju ovog društva, od zla koje su nam nacizam I zatucanost naneli. Zato je bitno da znamo da Društveni centar ima stalnu adresu, objašnjava Tomić.

Video podršku Bečejaca pogledajte na: http://youtu.be/j93H1gcWa8E

 

Aktivisti Društvenog centra i građani koji ih podržavaju, bore se za stalnu adresu godinama za stalnu adresu. Ovog leta ostali su bez svojih prostorija. Reporterska ekipa Jutarnjeg programa Televizije Novi Sad saznaje na terenu da Centru danas (24. oktobar) stiže podrška iz Zagreba, Šibenika, Osijeka, Gračanice – odmuzičara i drugih koji podržavaju takve ideje.

 

Foto: RTV

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име