Laureati Zita Seke i Ognjen Đuričin s predsednikom opštine Draganom Tošićem | Foto: Vlastimir Jankov
Laureati Zita Seke i Ognjen Đuričin s predsednikom opštine Draganom Tošićem | Foto: Vlastimir Jankov

Gde je lane stala, tu je ove godine nastavila! To bi moglo da se kaže za još uvek pionirku, ali standardnu članicu kadetske reprezentacije Srbije i u tom uzrastu srednjeevropsku prvakinju na 50 i 100 metara kraul, pa onda ne čudi što je plivačica PVK Bečej Zita Seke i ove godine najuspešnija sportistkinja bečejske opštine. Laureat u muškoj konkurenciji je vrsni golgeter OFK Bečej 1918 Ognjen Đuričin, koji je na 30 prvenstvenih utakmica u ovoj godini postigao, čak, 40 golova.

Posle osvojenih pehara u svojoj uzrasnoj kategoriji, predsednik opštine Dragan Tošić uručio je Ziti i Ogiu velike pehare namenjene najuspešnijima u tradicionalnoj manifestaciji Saveza sportova opštine Bečej – Izbor sportiste godine opštine Bečej.

Epitet najbolje ženske ekipe pripao je kadetkinjama Stonoteniskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, a najuspešnija muška ekipa je lider vojvođanskih srpskoligaša OFK Bečej 1918, kome je pripalo i priznanje za najuspešniju sportsku organizaciju.

Prepuna svečana sala Gradske kuće Bečej sportista i prijatelja sporta | Foto: Vlastimir Jankov
Prepuna svečana sala Gradske kuće Bečej sportista i prijatelja sporta | Foto: Vlastimir Jankov

Šandor Poljak iz STK Vojvodina poneo je laskavo priznanje najuspešniji trener, sportski direktor OFK Bečej 1918 Dejan Stanojev imenovan je za sportskog radnika „numero uno“, Stana Baćinski je laureat u kategoriji Radničko-sportskih igara, Janošu Žolnaiu je pripala nagrada za životno delo, a renomiranom privredniku i prvom čoveku OFK Bečej 1918 Draganu Kneževu posebna nagrada za doprinos razvoja sporta u najvećoj potiskoj opštini.

-Bavljenje sportom je privilegije, jer je dokazano da sport preventivno deluje na zdravlje, naglasio je predsednik Komisije za dodelu nagrada i član Opštinskog veća zadužen za omladinu i sport Nikola Džigurski i dodao. U nekim kategorijama je bila žestoka konkurencija i zbog toga neki sa zapaženim rezultatima nisu među nagrađenima, ali to ne treba da ih obeshrabri. Naprotiv, treba da im bude podstrek za novo dokazivanje.

Najveća konkurencija bila je u kategoriji pionirki | Foto: Vlastimir Jankov
Najveća konkurencija bila je u kategoriji pionirki | Foto: Vlastimir Jankov

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić je istakao da je ponosan što je na čelo grada koga decenijama prati epitet „sportski“, što je svečana sala Gradske kuće pretesna da primi sve sportske poslenike ili prijatelje sporta.

-Mi političari se trudimo da poboljšamo kvalitet života i promovišemo svoju sredinu iz jednog ugla, a vi sportisti iz sasvim drugog. Mislim da je ta vrsta promocije mnogo berićetnija. Bečej je grad sportova i nemoguće je sve nagraditi, ali svi koji se bavite sportom dali ste nemerljiv doprinos promociji sredine iz koje dolazite, istakao je predsednik Dragan Tošić.

Nikola Džigurski s najuspešnjim seniorima | Foto: Vlastimir Jankov
Nikola Džigurski s najuspešnjim seniorima | Foto: Vlastimir Jankov

Evo imena nagrađenih po uzrasnim kategorijama u obe konkurencije.

Mlađe pionirke (7 nominovanih): 1. Nataša Kekić (PVK Bečej), 2. Katarina Kiš  i 3. Katarina Jakić (obe Karate klub Bečej). Mlađi pioniri (9): 1. Mate Molnar (Kajak klub Bečej), 2. Balaž Kovač (Karate klub Bečej) i 3. Masimi Števin (Kajak klub Bečej). Pionirke (12): 1. Zita Seke (PVK Bečej), 2. Radmila Tominjak i 3. Reka Bezeg (obe STK Vojvodina). Pioniri (9): 1. Marko Mišković (Kajak klub Bečej), 2. Bence Gedelei (Karate klub Bečej) i 3. Nemanja Grčić (Kajak klub Bečej). Kadetkinje (3): 1. Nađa Grozdanović (Ženski odbojkaški klub Bečej), 2. Dejana Kekić (Kajak klub Bečej) i 3. Gordana Pavkov (Odbojkaški klub Libero – Bačko Gradište). Kadeti (15): 1. Gabor Kurcinak (Kuglaški klub Vojvodina – Bačko Gradište), 2. Nikola Vlajkov (Kik boks klub Bečej) i 3. Miodrag Ikadinović (Kajak klub Bečej) i Jovan Peškanov (Streličarski klub Bečej). Juniorke (4): 1. Jovana Borđoški (Karate klub Bačko Petrovo Selo), 2. Ivana Ćićuz (STK Vojvodina – Bačko Gradište) i 3. Ksenija Tašin (ŽOK Bečej). Juniori(5): 1. Đorđe Rakić (Muški odbojkaški klub Bečej), 2. Isidor Milovanov (OFK Bečej 1918) i 3. Luka Stojkov (Kajak klub Bečej). Seniorke (3): 1. Anja Lepeš Kovač (Sunrise joga studio), 2. Maja Jevtić (Odbojkaški klub Libero – Bačko Gradište) i 3. Jovana Vico (ŽOK Bečej). Seniori (3): 1. Ognjen Đuričin (OFK Bečej 1918), 2. Bojan Jocić (Atletski klub Bečej) i 3. Miloš Radovanov (MOK Bečej).

Ženske ekipe (7): 1. Kadetkinje STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, 2. Kata tim Karate kluba Bečej i 3. Karate klub Bačko Petrovo Selo. Muške ekipe (8): 1. Seniorska ekipa OFK Bečej 1918, 2. Juniorska ekipa MOK Bečej i 3. Seniorska ekipa Kluba malog fudbala Bečej. Treneri (5): 1.Šandor Poljak (STK Vojvodina – Bačko Gradište), 2. Milan Kaćanski (Kuglaški klub Vojvodina – Bačko Gradište) i 3. Vladislav Živanović (Kajak klub Bečej).

-Veoma sam srećna što sam po drugi put osvojila prestižno priznanje sportiste godine u svojoj sredini. Tome su doprinele, između ostalog, titule prvaka na 50 i 100 metara kraul, srebro na 200 metara mešovito i bronza na 200 metara kraul na srednjoevropskom prvenstvu. Uz to, popravila sam tokom ove godine nekoliko nacionalnih rekorda u uzrastu do 14 godina, iznela je Zota Seke samo deo onoga što ju je „izbacilo“ na površinu ženskog bečejskog sporta.

Ognjen Đuričin ima poseban razlog da se raduje prestižnom priznanju, jer neće biti u mogućnosti da ga ponovo osvoji, pošto je prešao u redove superligaša Spartak Ždrebčeva krv iz Subotice.

-Kroz ovo moje priznanje je potvrda veoma uspešne sezone čitavog kluba. Jer, u ekipnim sportovima slovi pravilo da  kolektiv izbacuje pojedinca, a pojedinac nikada ne može kolektiv. Veoma sam zahvalan svima koji su na bilo koji način doprineli našem uspehu u srpskom fudbalu i meni da se ponosno osećam na rastanku s bečejskim sportom, u istom momentu ponosno i setno govori Ognjen Đuričin.

Dodajmo na kraju da je i ovogodišnja aktuelna manifestacija Saveza sportova opštine Bečej pokazala da ne funkcioniše, baš, sve najbolje na relaciji sa klubovima. Ima klubova, i to uspešnih, koji se nisu uključili u tradicionalnu manifestaciju i nisu nominovali svoje sportiste, trenere ili sportske radnike, koji su tako, možda, ostali uskraćeni za neko od priznanja. Čudi da Komisija, jer ima pravo da predloži kandidate, to nije uradila u određenim slučajevima. Ovako, ispada da je Bečej „grad sporta“, a u nominaciji, primera radi, za sportskog radnika bio je samo jedan kandidat!? Ostaće čudne i neke od odluka Komisije. Dva primera „bodu oči“. Po mnogima najbolji igrač bečejskog B prvoligaša u odbojci Veselin Džigurski se nije našao među nagrađenima u konkurenciji seniora!? Možda je još veća greška učinjena u izboru trenera, jer se, iako je nominovan, nije našlo mesta među nagrađenima za trenera OFK Bečej 1918 Jovicu Lakića, koji je vodeći momke sa Tise na 25 utakmica, 15 prvenstvenih, jednu kup i devet prijateljskih u pripremnom periodu, uknjižio samo jedan poraz i, čak, 24 pobede!? Svaki dalji komentar je suvišan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име