Savez sportova opštine Bečej dodelio je nagrade najuspešnijim takmičarima klubova iz najveće potiske opštine.

 

Prisutne sportiste, trenere i roditelje pozdravio je član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam Miomir Jelenić, a u ime Saveza pehare i diplome najgrađenima je uručio potpredsednik Marinko Momčičević.

Aleksandar Stojkov Džudo klub „Mladost“, zaslužio je titulu najboljeg u kategoriji mlađi pioniori. Stojkov je u 2014. godini učestvovao na 16 takmičenja u zemlji i inostranstvu i osvojio 15 medalja, od toga 14 zlatnih medalja, jednu srebrnu i četiri bronze. Bio je prvak Vojvodine, da bi i na prvenstvu države osvojio zlatnu medalju. Ostala odličja zaslužio je na turnirima širom zemlje, ali i u Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Francuskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Jovana Ječanski, Plivački klub „Svimstar“, najbolja je kod devojčica. Ona je ostvarila uspehe na međunarodnim i domaćim nadmetanjima. Njen skor u 2014. godini je ukupno pet pehara i 34 medalje. Ječanski je članica reprezentacije Vojvodine pri Plivačkom savezu Vojvodine, a u okviru tih nastupa imala je zapažene rezultate.

U kategoriji pionira (2000-2001 godište) prvo mesto je pripalo Lazaru Reljiću iz Kajak kanu kluba Bečej, dok je kod devojčica najbolja Jovana Borđoški iz Karate kluba „BPS“ iz Bačkog Petrovog Sela. Reljić je osvojio 15 medalja na takmičenjima, od toga sedam zlatnih, četiri srebrna i četiri bronzana odličja. Takmičar KKK Bečej nastupao je u dvosedu i jednosedu.

Borđoški je u 2014. godini osvojila ukupno 53 medalja, od toga 38 zlatnih, osam srebrnih i sedam bronzanih. Inače kadetkinja u karateu, članica reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije, na svetskom prvenstvu osvojila je srebrnu medalju u borbama ekipno, bronzanu medalju u borbama pojedinačno i četvrto mesto u kata timu.

Kod kadeta najuspešniji su Milorad Todorović i Nevena Kosanović iz Karate kluba „BPS“. Todorović, član reprezentacije SKS Srbije, osvojio je lane 16 medalja, od toga je 11 zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana. Članica Šotokan karate saveza Srbije Kosanović zaradila je 48 medalja (32 zlatne, osam srebrnih i isto toliko bronzanih). Na svetskom prvenstvu u okviru reprezentacije SKS Srbije kao članica ženske ekipe juniorskog uzrasta u borbama osvojila je srebrnu medalju, a u katama četvrto mesto.

Kornel Sabo iz Džudo kluba „Mladost“ zauzeo je prvo mesto u kategoriji juniori, a Maja Segedinac, Ženski odbojkaški klub Bečej, najbolja je kod devojaka. Sabo je uzeo sedam medalja na osam takmičenja. Bio je prvi na Prvenstvu Vojvodine za kadete, da bi na državnom osvojio bronzu. Segedinac je matični klub nominovao za nagradu jer je „kapiten ekipe i glavni nosilac igre, svestrana igračica koja može da igra na više pozicija“.

U seniorskoj konkurenciji za najbolje su proglašeni Tamaš Farkaš iz Plivačkog kluba Bečej i Jovana Trifunjagić iz Kik boks kluba Bečej. Farkaš je seniorski državni prvak na 1.500 m slobodnim stilom, treće mesto je osvojio na državnom prvenstvu Srbije na 800 m, a seniorski prvak je na 5.000 metara u bazenima. Ovaj mladić pliva od pete godine života, a najbolje rezultate postigao je na otvorenim vodama. U ženskoj konkurenciji najuspešnija seniorka je Jovana Trifunjagić, reprezentativka Srbije, koja se medaljama lane okitila na domaćim i međunarodnim susretima. Zlatnu medalju izborila je na prvenstvu Vojvodine, disciplina lou kik, u istoj disciplini i srebrnu medalju na državnom, kao i na međunarodnom turniru „Balkan open“ u BiH.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je ona iz Kik boks kluba Bečej, čiji su takmičari u prošlog godini ostvarili 35 medalja.

U ženskoj konkurenciji najbolja je ekipa Karate kluba „BPS“ čije su takmičarke Jovana Borđoški, Nevena Kosanović i Snežana Damjanović, sve članice reprezentacije Šotokan karate saveza Srbije. One su na prvenstvu sveta lane predstavljale Srbiju u juniorskom uzrastu. U okviru kumite tima osvojile su srebrnu medalju, a u katama ekipno bile su četvrte. Žensku ekipu Karate kluba „BPS“ u 2014. godini ni jedna u Srbiji nije uspela da pobedi u katama, dok devojke nisu ni u borbama ostale bez medalje.

Sve ovo uzevši u obzir opravdava i sledeću nagradu. Naime, u konkurenciji sportske organizacije, titulu najboljih u opštini Bečej pripala je Karate klubu „BPS“. To priznanje je zasluženo između ostalog i zbog toga što su članice na svetskom prvenstvu osvojile dve srebrne i jednu bronzanu medalju u borbama i četvrto mesto u katama ekipno.

Za trenera godine proglašen je Žarko Radović iz Kik boks kluba Bečej. Radović je posebno zaslužan za promociju profesionalnog boksa, član je Srpske profesionalne bokserske federacije, a njegovi takmičari su demonstriraju ovu veštinu kako u domaćim, tako i međunarodnim ringovima.

Za sportskog radnika u 2014. godini proglašen je Milorad Rakić „Sport za sve opštine Bečej“. Postuhmo, priznanja su dobili Gabor Hajnal, Fudbalski klub „Jedinstvo“ Bačko Petrovo Selo i Jožef Feldeši, Rukometni klub „Jedinstvo“ Bačko Petrovo Selo.

 

Među nominovanima, pa samim ti ni među nagrađenima nema stonotenisera sa teritorije opštine Bečej. Iz STK Bečej kažu da je razlog tome to što nemaju rezultate.

-Naš najbolji igrač igra za drugi klub, a Reka Bezeg je član Uniree iz Uzdina, ali igra za nas na dvojnu registraciju, rekao je Dejan Zeremski iz STK Bečej. Klub koji se, s druge strane, može pohvaliti rezultatima, nije nominovao svoje članove. Šandor Poljak iz STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, kaže da je upravni odbor tog kluba odlučio da ne predloži pingpongere za ovo opštinsko priznanje.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име