Nagrađivana predstava predstavlja Srbiju u Sarajevu | Foto: Lukač Gutaši
Nagrađivana predstava predstavlja Srbiju u Sarajevu | Foto: Lukač Gutaši

Nagrađivana, hit predstava Dramskog studija mladih Gradskog pozorišta Bečej „Ćelava pevačica“ predstavljaće Srbiju na međunarodnom festivalu „Juventa fest” koji će biti održan u Sarajevu od 10. do 14. septembra.

-Od 50 prijava iz celog sveta, naša „Ćelava pevačica“ ušla je među osam predstava koje će se u septembru odigrati u Sarajevu, zajedno sa predstavama iz Norveške, Rusije, Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, rekao je direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović.

Na sajtu sarajevskog festivala najavljeno je igranje bečejske hit predstave.

– I posljednja predstava koju ne možemo lako svrstati ni u prvu ni u drugu kategoriju, jer postoje podednaki argumenti za oboje, stiže iz Bečeja, a reč je o Joneskovoj „Ćelavoj pjevačici“, izuzetno dobro uigranoj sa energičnim i šarmantnim ansamblom i vrlo originalnim rediteljskim rešenjima, navodi se na sajtu „Juventa fest”-a.

Mladi, ali već veoma uspešni internacionalni festival srednjoškolskog teatra „Juventa fest” u Sarajevu je nastao 2013. godine, s namerom da ponudi kvalitetan kulturni sadržaj namenjen mladoj publici.

U tri godine postojanja, okupio je više 400 učesnika iz osam zemalja, a njihov broj svake godine raste. U organizaciju festivala uključeno je više od 50 volontera koje čine uglavnom srednjoškolci, studenti i mladi profesionalci. Tokom pet dana festivala, učesnici se kroz druženje i rad upoznaju sa različitim teatarskim modelima i prisustvuju nizu radionica iz oblasti scenskog pokreta, plesa, maske, lutkarstva i muzike, koje vode stručnjaci, specijalizovani za te oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име