Državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, zadužen za međunarodnu saradnju Nenad Ivanišević posetio je juče opštinu Bečej.

 

On se u razgovoru sa Vukom Radojevićem, predsednikom opštine Bečej, Svetlanom Gagić, direktorkom Centra za socijalni rad i dr Đerđom Ricom, direktorom Gerontološkog centra u Bečeju, informisao o mogućnostima saradnje na projektima koji bi mogli da budu realizovani u saradnji sa resornim ministarstvom.

– Zahvaljujem se predsedniku opštine što je odvojio vreme da sasluša stvari koje ministarstvo radi. Moja ideja je da se ministarstvo mnogo više uključi u ovakav vid rada, jer od septembra do nove godine kreće planiranje za naredni trogodišnji period sredstava Evropske unije. Ono što mi isplaniramo, oni će finansirati u naredne tri godine. Do sada je to izgledalo tako što su funkcioneri sedeli u ministarstvu i mislili da znaju koje su potrebe na terenu. Moja ideja je da sa ljudima u lokalnim samoupravama, u okviru institucija, vidimo koje su to inovativne usluge, ali i one stare koje treba nadograditi. Kada to saznamo, ugradićemo ih u plan finansiranja EU. Ne obećavam da će Evropljani prihvatiti sve sugestije, imaju i oni svojih ideja, ali mi je veoma bitno da saslušam ljude na terenu – rekao je Ivanišević tokom jučerašnjeg (22. jul) sastanka u kabinetu predsednika opštine. Radojević se zahvalio državnom sekretaru na dolasku, pogotovo što je to bila jedna od njegovih prvih poseta od nedavnog postavljenja.

– Drago mi je što je Nenad Ivanišević prepoznao interes i volju opštine Bečej da se aktivno uključi u ovu vrstu saradnje sa ministarstvom. Zaista verujem da će svi ovi projekti o kojima državni sekretar govori biti prepoznati i od nas u lokalnoj samoupravi, da ćemo aktivno uzeti učešće i da ćemo dati doprinos njihovoj realizaciji. Za svaku pohvalu je potez državnog sekretara da odmah po imenovanju krene u lokalne samouprave i čuje koje su potrebe, a one su svakako specifične od oštine do opštine, a ne da kreira potrebe iz Beograda. Na ovaj način možemo povezati našu opštinu sa ministarstvom i da dalje apliciramo ka EU i IPA projektima u naredne tri godine. Gagićeva i dr Ric su u razgovoru sa državnim sekretarom istakli mogućnosti proširenja kućne nege i na naseljena mesta u najvećoj potiskoj opštini (sada se obavlja u Bečeju), uspostavljanje dnevnog boravka za decu sa invaliditetom i izgradnju sigurne kuće za žrtve porodičnog nasilja. Tokom razgovora Ivaniševiću je predstavljena i mogućnost da Gerontološki centar ustupi opštini tzv. „Komarac“ da bi bio korišćen kao srednjoškolski dom, ali i kao smeštaj za sportiste (deo objekta se već koristi u te svrhe).

Izvor: Opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име