Na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međunarodnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodina www.region.vojvodina.gov.rs i internet stranicama www.ekonsultacije.com i www.planrazvojaapv.rs, objavljen je tekst Predloga nacrta Plana razvoja AP Vojvodine 2023-2030.

Objavljivanjem teksta Predloga nacrta Plana razvoja AP Vojvodine 2023-2030. godine, zvanično je počeo proces javne rasprave o najvažnijem planskom razvojnom dokumentu Pokrajine. Javne prezentacije dokumenta, na kojima će svi zainteresovani imati priliku da postave pitanja ili daju sugestije na objavljeni tekst, počeće 15. decembra događajem u Novom Sadu.

Nakon toga javne rasprave o tekstu Plana razvoja AP Vojvodine 2023-2030 biće organizovane u Somboru 21. decembra 2022. godine i početkom 2023. godine u Sremskoj Mitrovici, 18. januara i Zrenjaninu, 25. januara.

Plan razvoja Vojvodine podrazumeva definisanje vizije, ciljeva i mera razvoja Pokrajine u narednih osam godina. Ovaj dokument određuje strateški okvir na osnovu koga pokrajinski organi i lokalne samouprave kreiraju javne politike, definišu konkretne aktivnosti i usmeravaju svoje resurse.

Na taj način značajno se utiče na održivi razvoj i unapređenje uslova za život građana i građanki Pokrajine. U svim aspektima izrade Plana razvoja AP Vojvodine 2023-2030 integrisani su ciljevi UN Agende 2030, koji predstavljaju održivi pristup razvoju društva.

U izradi teksta Plana razvoja AP Vojvodine, u periodu od skoro dve godine, učestvovalo je više od 80 predstavnika organizacija javnog, privatnog, civilnog sektora, poslovne i akademske zajednice, udruženja i sindikata iz više od 20 relevantnih institucija.

U nekoliko navrata, u određenim fazama izrade, svoje mišljenje i sugestije o Planu razvoja Vojvodine imali su priliku da daju građani i građanke Pokrajine.

Nakon perioda javne rasprave koji se završava 25. januara, o Planu razvoja AP Vojvodine 2023-2030 izjašnjavaće se poslanici Skupštine AP Vojvodine, a nakon usvajanja ovaj dokument postaje punovažan i obavezujući za pokrajinsku upravu i lokalnu samoupravu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име