Óbecse községben a szennyvízhálózat lefedettsége nagyon rossz, a háztartásoknak csak a fele rendelkezik szennyvízelvezetéssel. A Környezetvédelmi Alap 23 millió dinárt ítélt meg a községnek ezekre a fejlesztésekre, ebből a Stevan Kojić és a Đura Jakšić utcában fognak építkezni.

A Nagy István utcában tavaly megkezdték a csatorna kiépítését, amit az idén folytatnak, a Radivoj Simić utcától a Dimitrije Tucović utcáig pedig elkészül majd a fővezeték, amelyre később a mellékutcákból is rá lehet majd csatlakozni. A városközpont közelében lévő utcák (Újvidéki, Uroš Predić, Miloš Bugarski, Köztársasági és Sinđelić utca) is végre szennyvízcsatornát kapnak – mondta el Grbić a Becsei mozaik érdeklődésére. A közvállalat tervei között szerepel egyebek mellett a vízórák távolsági leolvasása is.

Az óracserét ők finanszíroznák, de a régi készülékek is maradhatnak, egy rácsatolt modullal is meg lehet oldani a távolsági leolvasást – jelentette ki az igazgató.

Január elseje óta egyébként többe kerülnek a Vodokanal Közvállalat szolgáltatásai: a háztartásokban tíz százalékkal nő a vízdíj, a gazdasági fogyasztók azonban öt százalékkal kevesebbet fizetnek majd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име