Članovi Bečejskog udruženja mladih (BUM) akcijom jabuka za cigaretu obeležili su danas (31. maj) Svetski dan protiv duvanskog dima. Mladi su u centru Bečeja trampili jabuke za cigaretu i sa sugrađanima popričali o važnosti očuvanja zdravlja i ukazali im na to koliko je duvanski dim štetan za sve.

Želimo da podstaknemo mlade da pozitivno utiču vršnjake i na mlađe od sebe jer se oni itekako ugledaju na njih. Mladi treba da se okrenu rekreativnim šetnjama, sportu, druženju, da žive zdravije. Jednostavno, postoji mnogo lepših stvari u životu od pušenja i drugih poroka, koji su nikako nisu pogodni za naše zdravlje niti za našu okolinu, rekla nam je koordinatorka akcije BUM-a Jelena Mitrović.

Odreći se cigareta  nije lako, rekli su nam sugrađani, ali je njihova poruka da se mladi ne ugledaju na njih i da ne konzumiraju cigarete. Ističu i da su propisi koje je država donela diskriminatorski prema pušačima i valjalo bi usvojiti adekvatnije zakone.

Broj osoba koji godišnje umiru zbog globalne epidemije upotrebe duvana meri se u milionima, sa tendecijom rasta tog broja. Mladi Bečejci pozvali su danas svoje vršnjake, kao i sve sugrađane da već da umesto što konzumiraju štetne cigararete neguju zdrave stilove života.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име